Egészség otthonra: chia puding

A tennivaló szinte nulla, az ennivaló hibátlan

2016/04/13

A chia mag napjaink egyik legdivatosabb kelléke egészségünk megőrzéséhez. Mivel rengeteg pozitív tulajdonsága van, arckrémekbe is keverik. Meg pudingba.

Természetesen mi most az utóbbihoz adunk receptet, az arckrémekhez nem konyítunk. A chia mag ásványi anyag- és Omega zsírsav tartalmát azonban így is megőrzi, és ki tudja fejteni jótékony hatását a szervezetünkre. Az elkészítése pedig annyira egyszerű, hogy először el sem hittük, hogy csak ennyi.

Hozzávalók:

  • 2 ek chia mag
  • 2.5 dl mandulatej
  • 1 közepes db banán
  • 5 dkg málna
  • 1 ek mandulavaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 ek méz

Elkészítése:

  1. Keverjük össze a chia magokat a mandulatejjel egy tálban vagy befőttesüvegben.
  2. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe éjszakára állni.
  3. Reggel, amikor már kocsonyás, puding állagú, adjuk hozzá az apróra kockázott banánt, egy kevés málnát, a mandulavajat és a fahéjat. Adhatunk hozzá egy kis mézet is, ha nem elég édes.
  4. Végül szórjuk meg a tetejét magvakkal és gyümölcsökkel.

Ízlés szerint más gyümölcsökkel is kísérletezhetünk, a végeredmény rosszabb semmiképpen sem lesz.

Jó étvágyat!

Hozzászólások