“Egy átlagember ezt a felkészülést nem is bírná”

Akiknek az olimpiai érem sem elérhetetlen

2015/04/28

Már tizenhárom éve minden áprilisban futóversenyt rendeznek Albertirsán, amelyen gyerekek és felnőttek mellett fogyatékos emberek is elindulnak. Az egyik szervező, az IRMÁK-csoport éppen az ő életvitelük javításával foglalkozik, szeretné őket integrálni a társadalomba.

A cégvezető, Szebenszki Bence szerint ennek fontos eszköze a sport, melyben a kitartás és az áldozatos munka, amely egy átlagember számára is kemény lenne, többeket már egészen az olimpiai éremig juttatta. Nem is hétköznapi felkészülési időszakot dolgoznak végig a legeredményesebb sportolóik.

“A sport nagyon fontos kitörési pont számukra, hiszen ez az a terület, ahol a legkisebb a különbség az egészséges embertársaikhoz képest, és amit kompenzálni tudnak akarattal. Mivel az IRMÁK számára kiemelten fontos a sport, mi is nagy hangsúlyt fektetünk rá. Az egyik legeredményesebb speciális sportszervezet vagyunk.”

“Amelyik versenyen elindulunk, általában megszerezzük a győzelmet, de legalább dobogóra állunk. Vannak kiemelkedő tornászaink, úszóink és atlétáink, akik mögött nagyon komoly felkészülés van. Egy ilyen még egy átlagember számára is nagyon kemény, a velük foglalkozó munkatársaink szintén rengeteg energiát fektetnek egy-egy komolyabb helyezésbe.

Hozzászólások