Egy éve húzódik Oszter Sándor pere

Ittasan okozott balesetet?

2015/05/04

Még mindig nem zárult le Oszter Sándor ittas vezetésével kapcsolatos ügye. A dolog bő egy évvel ezelőtt történt az egyik bevásárlóközpont behajtóján, ahol az állítólag nem egészen józan színész nekihajtott és megrongálta a parkoló egyik falát.

Oszter Sándor ittas vezetése körül eleinte sok volt a kérdőjel és kibogozatlan szál. A színész először tagadta az esetet, majd beismerte, hogy valóban nekihajtott a lejáró egyik oldalfalának és megrongálta azt. Ezek után derült ki a nyomozás során, hogy a színésznél állítólag 2,17 százados alkoholszintet mértek közvetlenül a balesetet követően.

A történet itt kezd izgalmassá válni, mert Oszter Sándor először azt közölte, nem vezetett, majd felesége a Blikknek küldött nyilatkozatában a következőket üzente: Oszter Sándor a gépjárművét ittasan nem vezette, alkoholt csak és kizárólag azután fogyasztott, hogy a MOM bevásárlóközpont parkolójában a gépjárművét leállította, és felment az üzletházba. Oszter mindvégig elismerte, hogy a mélygarázsba behajtva figyelmetlenül vezetett, és véletlenül nekihajtott a falnak, mint ahogy azt is közzétette már, hogy a kárt hiánytalanul megtéríti. Semmi nem bizonyítja, hogy Oszter Sándor az ittas járművezetés vétségét elkövette volna. Az ügyben még nem hallgatták ki, nem gyanúsították meg, vele kapcsolatos nyomozási cselekmény a vérvétel kivételével nem történt.”

Ez a levél még tavaly februárban érkezett a napilap szerkesztőségébe, ahova aztán többen jelezték, hogy bizony látták az esetet, és a művész igencsak illuminált állapotban támolygott ki a kocsi vezetőüléséről.

Oszter Sándor

Ezt követően Oszter Sándor elismerte, hogy volt alkohol a vérében, de pusztán csak azért, mert a balesetet követően a feszültség oldására és a nagy ijedtség hatására valóban ivott egy keveset a bevásárlóközpontban.

A művész ügyében már sokadszorra hosszabbították meg a nyomozást, de érdemi döntés egyelőre nem született. Ha valóban beigazolódik az ittas vezetés vádja, akkor az akár két éves szabadságvesztéssel is járhat. Egyelőre zajlik a nyomozás, ami valószínűleg azért tolódik ennyi ideje, mert a védelem gyanúsítotti indítvánnyal fordult a rendőrséghez, aminek kivizsgálása hosszabb ideig tart.

“A gyanúsítotti kihallgatástól számított két év a határideje a nyomozásnak. Ott mindenképp érdemi döntést kell hozni: vagy megküldik vádemelési javaslattal az ügyészség felé, vagy megszüntetik a nyomozást” – mondta el Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Oszter Sándor nemrég visszatért a baleset helyszínére, hogy részt vegyen a napokban mozikba került Argo című film díszbemutatóján. A sors pikantériája, hogy ugyanoda kellett mennie, ahol a baleset is történt.

Hozzászólások