A Fideszes alpolgármester felesége érdekesen interjúztatta Karácsonyt

2020/01/24

A hét legnépszerűbb videója – Schobert Norbi liveja után – a lentebb látható interjú, melyet az MTVA élő adásában készített Karácsony Gergely, főpolgármesterrel Mészáros Kata, az M1 riportere.

Már az interjú felütéseként elhangzott első kérdés is elég erősre sikerült és elég vegyes érzelmeket váltott ki vele a nézőkből Mészáros Kata. Megkérdezte Karácsonyt, hogy biciklivel érkezett-e a stúdióba. Nem akarunk itt mindent elspoilerezni a videóból, így ha a körítés nem érdekel és jót nevetnél inkább, akkor görgess tovább.

KI AZ A MÉSZÁROS KATA?
Füzesi Péter, a XVII. kerület FIDESZ-es alpolgármesterének kedvese. A riporternő persze nem férje miatt híres, hanem a napokban készült Karácsony-interjú miatt. Korábban egyébként a kerületi televíziónál tevékenykedett, most pedig az MTVA munkatársa.

Legutóbbi munkája során igencsak új interjú stílusban ragyogtatta meg tudását a nézők előtt. Monoton hangon, egy irányba meredve ismételgette kérdéseit, míg meg nem kapta azt a választ, amelyet hallani szeretne. Annak érdekébe, hogy elérje célját, egyre nyomatékosabban szegezte kérdéseit interjúalanyának, Karácsony Gergelynek.

A most készült M1-es anyag főleg a biciklivel való közlekedésről és 100 nap semmittevésről szólt, illetve arról, hogy a főpolgármester most szerepel először a köztévében megválasztása óta.

Jöjjön a legendás interjú:

Van még kérdés?

ROBOT KATA
Fentebb viccelődtünk a riporternő monoton beszédstílusával, mert elég erősen kiérezhető, hogy bizony Mészáros Kata “fülére beszéltek”. Mi mondjuk, ha hipnotizáltak vagy lefizettek volna, akkor sem vállaltuk volna azt, hogy akkora bohócot csináljon belőlünk a szerkesztő, hogy a férjünk likvidálni kényszerüljön Facebook oldaláról közös fotónkat.

Egyértelmű sajnos, hogy a riporter instrukciókat vagy konkrét kérdéseket kapott a műsor alatt. Azt nem tudni, hogy ki volt a troll a vezérlőben, de az sem kizárt, hogy maga Pitbull (az MTVA hírigazgatója, Németh Zsolt) mondta a kérdéseket Mészáros Katának. Hivatalos megerősítés nincs az ügyben, egy biztos, mostanra akkora a balhé az interjú-robottá változó riporter körül, hogy ellenzéki és kormánypárti politikusok is kifejezték felháborodásukat. Ha ez nem volna elég, akkor a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a médiahatóság fellépését követelte, mert szerintük az M1 és Mészáros Kata megszegték a Közszolgálati Kódexet és a hatályos médiajogi szabályokat is.

Hozzászólások