Egy gyűrű mind felett

Egyre parányibb okos kütyüvel irányíthatjuk háztartási eszközeinket

2014/05/04

Nemsokára egy olyan eszközt vásárolhatunk az üzletekben, amellyel nem csak az okos kütyüinket, hanem a háztartásunkban lévő összes elektromos eszközt irányíthatjuk vele.

Ez nem más, mint egy okosgyűrű, amely Bluetoothon keresztül képes irányítani és “manipulálni” a háztartási eszközeinket. A gyűrű, amely átveheti az uralmat gépeink fölött fekete színű és orvosi acélból készül, tartalmaz egy touchpadot és két beépített gombot. A gyűrű nem más, mint egy “Bluetooth légegér”, amely a NOD nevet viseli, és amely konkrétan felismeri gesztusainkat. A gyűrű kétmagos Cortex M3 processzorral, kilenctengelyes gyorsulásmérővel ellátott parányi készülék, amely kompatibilis Windows, OS X, iOS, Android 4.4, és Linux rendszerekkel.

nodring

A gyűrűvel be és ki kapcsolhatjuk a TV-t, vagy az okostelefonunk képernyőjét, ahogyan kattintásra programozható műveleteket is elvégezhetünk – mondjuk – bekapcsoljuk a mosógépet.  De

A gyűrűt négyféle méretben forgalmazzák majd, és több ujjméretre is alkalmas lesz. Az akkumulátora egy napig bírja a használatot, utána töltést igényel, mint bármilyen másik okos kütyü.  A NOD-ot már elő lehet rendelni „csekély” 149 $-ért!

nodring1

Már csak az a kérdés, hogy ez a pici készülék valóban hasznos-e, vagy egyike lesz a “szép, de haszontalan kütyüknek”? Várjuk majd a véleményeket!

Hozzászólások