Egy kis olasz virtus

Lasagne házi tésztából

2016/02/17

Az egyik legfinomabb olasz egybesült tészta a lasange. Szaftos, krémes, rengeteg sajttal. Az olasz konyha rejtelmei már nem sokáig maradnak titokban előtted sem! Ez a megoldás még agglegényeknek is könnyűszerrel elkészíthető. Arról nem is beszélve, hogy isteni!

A lasange-nek 4 fő összetevője van: ragu, besamel, rengeteg sajt és a tészta. Ebben a receptben saját készítésű tésztával csináltam, de persze meg lehet csinálni boltban vásárolt változatából is. Sok receptet találni az internetet, de az egyik, amit én is számtalanszor elkészítettem és nagy kedvencem a következő:

A ragu:
–    közepes fej vöröshagyma
–    egy közepes szál sárgarépa
–    két szár angol zeller
–    0,5 kg marhahús
–    3 dl vörösbor
–    1 konzerv darabolt paradicsom
–    Fél mokkáskanál friss szerecsendió
–    2 db babérlevél
–    rozmaring
–    kakukkfű
–    fokhagyma
–    só, bors

Besamel receptjét ezen a linken találjátok!

A házi tésztáét pedig ITT!

Elkészítés:
–    a hagymát finomra vágjuk, üvegesre pirítjuk,
–    pirítás közben hozzá adjuk a lereszelt  zellert és a sárgarépát,
–    pár perc dinsztelés után beletesszük a darált marhahúst és azt is kicsit megpirítjuk,
–    ezután belenyomjuk a fokhagymát, majd beleöntjük a konzerv paradicsomot,
–    ezután felöntjük a vörösborral és fűszerezzük,
–    a ragut kb 2-2,5 órán át főzzük tető alatt, kevergetve. Sűrű mártásállagot kell kapnunk a végén.

Összeállítás:
–    A tepsit beolajozzuk, majd rátesszük a tésztalapokat. Jöhet rá a ragu, majd a besamel és a reszelt parmezán.
–    Ezután újjabb adag tészta, ragu, besamel, parmezán.
–    A tetejére megy még egy tészta és besamel és a maradék parmezán.
–    Az előmelegített 180 fokos sütőbe rakom 40 percre és készre sütöm.

Jó étvágyat!

Hozzászólások