Egy magyar film, ami jónak ígérkezik: A Viszkis

3 hónap múlva jön a Viszkis premierje!

2017/08/22

2017. november 23.-án bemutatásra kerül a mozikban a Viszkis című film, mely Ambrus Attila életét dolgozza fel. A filmet Antal Nimród rendezte. 

A Viszkis című film egymilliárd forintos költségvetésből készült el. A 2003-ban bemutatott Kontroll című film rendezője mutatja be milyen is volt egy bankrablás a Trabantok és Bogárhátúak idejében. Ma megjelent az első előzetes a Vajna-rendszer egyik legnagyobb elvárásokat támasztó, hatalmas költségvetésű filmjéhez, az Ambrus Attila, “A Viszkis Rabló” életét bemutató A Viszkishez. A legelső hírek már 2003-ban felröppentek, hogy elkezdek forgatni a filmet, akkor még teljesen másik stábbal. 

Ez a projekt sehogy sem akart megvalósulni, úgyhogy idővel Andy Vajna elkezdett esküdözni, hogy majd ő “hazahozza” Amerikából a Kontroll után odakint is egyre nagyobb sikereket elérő Antal Nimródot, hogy rendezze meg a filmet. És Antal haza is jött, bár azt kikérte magának, hogy bárki is hozta volna, és 2016 nyarán el is kezdte forgatni A Viszkist. 

Az első előzetesből sokat nem tudunk meg, de az kiderül, hogy rendkívűl eseménydúsnak ígérkezik a film, a tipikus “magyar filmet nézek” beütést elhagyva. Na jó, nem teljesen, de csak azért, mert felismerjük a BKV buszokat és a helyszíneket. Az alig egy perces felvétel  által leginkább a film hangulatából kapunk ízelítőt.

A trailer az indexes megjelenéssel egy időben egy telefonos applikációból is elérhetővé vált, egy sajátos, a film világát idéző “játékkal” egybekötve. A megtekintéshez le kell tölteni a LARA applikációt az App Store-ból vagy a Google Playből, majd elhelyezni egy 2000 forintos bankjegyet kisimítva, írással felfelé az asztalra, amit pedig a LARA appal kell beolvasni ahhoz, hogy elérhetővé váljon a videó.

A film főszereplői Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor és Gazsó György lesznek, a zenét pedig a Yonderboi írta hozzá. A 126 perces akciófilmet Antal Nimród írta és rendezte is, és 2017. november 23-án mutatják be a mozik.

Az előzetest itt tudod megtekinteni! 

forrás

Hozzászólások