Egy német cirkusz hologramokat használ élő állatok helyett

Nagyszerű lépés!

2019/06/06

Egyre többen szólalnak fel a cirkuszi állatok szereplése ellen, egy német cirkusz pedig hatalmas szimpátiát váltott ki legújabb húzásával! 

Bármennyire is szórakoztató és különleges a cirkuszi állatok látványa sokszor az alkalmazottak és a nézők sincsenek biztonságban. Nem is beszélve arról, hogy az állatok is legtöbbször szendvednek, hiszen nem ez a természetes közegük. A LADbible írt a németországi Circus Roncalliról, akik olyan ötlettel álltak elő, ami az egyetemes megoldást adhatja a problémára. A német cirkuszban a kilencvenes évektől kezdve fokozatosan megszüntették a vadon élő állatok használatát, most pedig úgy döntöttek, hogy hologramokat fognak használni helyettük.

A formabontó ötlet rengeteg pozitív visszajelzést kapott, a kreativitás mellett főleg azért vannak érte oda, mert igazán ritka, hogy valaki ilyen bámulatos ötlettel lépjen fel az állatkínzás ellen, ami ráadásul még működik is.

A show egyébként már lassan egy éve látható, de csak az utóbbi hetekben lett ekkora visszhangja.  A cirkusz médiaigazgatója, Markus Strobl a formabontó lépésről annyit nyilatkozott, manapság a legtöbb szám artisták és bohócok által megy végbe. A Circus Roncalli fókuszában mindig is a művészi és akrobatikus számok álltak.

Jan Creamer, a Nemzetközi Állatvédő szervezet elnöke kiemelte, úgy élvezhetnek egy ilyen előadást az emberek, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak és nem használják őket tárgyként. Creamer szerint ez a cirkusz igazi jövője.

forrás

Hozzászólások