Egyedi, dekoratív tányérok – pár perc alatt

Kreatív ötlet, nem csak háziasszonyoknak!

2014/10/14

Miért ne lehetne nekünk egészen más tányérkészletünk, mint bárki másnak? Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű, klasszikus tányér és néhány ötlet.

Az egyedi, kézzel készített lakberendezési tárgyak, ajándékok, ételek és ruhák mindig nagy örömöt okoznak a készítőiknek és az ajándékozottaknak egyaránt. Hiszen nincs olyan üzlet, ahol ugyanezt megkaphatnánk, ez csak a miénk, a saját – vagy az ajándékozott – stílusára és személyiségére szabva.

Emlékezzünk csak vissza, gyerekként milyen nagy örömmel festettünk, rajzoltunk és ragasztottunk a szüleinknek mindenféle apróságokat, amelyeknek ők is rendkívül örültek.

Felnőttként sem kell megszabadulnunk ettől a jó szokásunktól, kis befektetett idő és energia ráfordítással dekoratív otthon varázsolhatunk magunknak.

Hozzávalók:

– tányér
– porcelánfesték vagy alkoholos filctoll
– sablon (kézzel is lehet készíteni, de megvásárolható hobbi boltokban)
– cellux

 

tanyer

Elkészítés:
Az előre vásárolt – vagy általunk elkészített – sablont helyezzük el a tányérnak arra az oldalára, ahol szívesen látnánk rajta a mintát. Lehet a közepére, szélére, az egész karimára.
Ezután cellux-szal rögzítsük a sablont a tányérhoz, hogy fixen álljon, semmiképpen se csússzon el munka közben. Ez nagyon fontos, mert könnyen elcsúszhat és akkor oda veszett a munkánk.
Ezután a filctollal kezdjük el lassan, óvatosan kitöltögetni a sablon réseit, amelyek a mintát alkotják.
Miután ez megtörtént, nincs más dolgunk, míg hagyni, hogy megszáradjon a remekmű.

 

tanyernyito

Változatos, mégis harmonikus tányérkészletünk lehet úgy, ha a sablon minden tányérnál megegyezik, de mindegyik tányért más színnel festjük meg.

Hozzászólások