Egyetemisták mentették meg a lány életét

A lányt a kollégiumban akarták megfojtani, két hősies srác sietett a segítségére

2016/10/07

Hősök lettek a 18 éves egyetemisták! A két 18 éves srác nagy valószínűséggel megmentette egy lány életét egy harmadik sráctól, aki meg akarta fojtani.

Bár az egyetemisták élete leginkább a bulizásról és a tanulásról szól, őket sem kerülik el az érthetetlen tragédiák. Szerencsére közöttük is vannak olyan hősök, akik megfelelő lélekjelenléttel rendelkeznek, és saját testi épségüket is kockáztatva, de segítenek egymáson, egymásnak. Ilyen Adam Casey és Luca Berg is. Ők mentették meg ugyanis egy fiatal lány életét, akit meg akartak fojtani a British columbiai egyetem kollégiumában.

Adam a CBC-nek adott exkluzív interjúban elmondta, hogy épp a postájáért ment, mikor egy csapat lány berohant az étterembe, és azt mondta, valakit fojtogatnak az emeleten. A srác megkérdezte, hogy hívtak-e már rendőrt, és már rohant is felfelé. Sajnos azonban a lányok rosszul mondták, merre menjen, így kétszer is rossz irányba fordult. Mikor odaért, egy férfit és egy fiatal lány látott, előbbi épp fojtogatta az utóbbit. Mindketten a földön voltak, a lány nem volt olyan helyzetben, hogy segítségért kiáltson. A srác azonnal a férfira vetette magát, megpróbálta leszedni a kezeit a lány nyakáról. Ez azonban nem ment könnyen, a férfi vasmarokkal szorongatta. Adam azonban öt éve foglalkozik harcművészetekkel, így végül legalább a támadó egyik kezét le tudta szedni a lányról. 

Adam Casey és Luca Berg | © CBC, Belle Puri

Mindeközben Luca épp ebédelni tartott, mikor szintén belefutott egy csapat lányba, akik szóltak neki a támadásról. Azonnal az emeletre sietett, ahol látta Adam és a férfi viaskodását. Együttes erővel végül le tudták szedni a férfit a lányról, aki el tudott menekülni. A két srác mindaddig a földön tartotta a támadót, amíg a rendőrök meg nem érkeztek a helyszínre. A szintén 18 éves támadót, Thamer Hameed Almestadit azonnal őrizetbe vették gyilkossági kísérlet, súlyos testi sértés és fegyveres testi sértés miatt, miután egy kést is találtak nála. Az áldozatot kórházba szállították, sérülései nem voltak életveszélyesek.  

Hozzászólások