Egyetemistákat mészároltak

Az áldozatok száma folyamatosan nő

2016/01/20

Szerdán terroristák törtek be egy észak-nyugat pakisztáni egyetembe, és tüzet nyitottak az ott tartózkodó tanárokra és tanulókra. A támadásnak 21 halálos áldozata van, az elkövetőket pedig lelőtték a rendőrök.

received_2491012060986581

Iszlám szélsőségesek szállták meg szerdán fél 10 körül a Csárszaddában található Bacsa Khán egyetemet, ahol lövöldözésbe és robbantásba kezdtek. Az intézményben éppen a névadó Abdul Ghaffar Khánra emlékeztek egy ünnepségen, amin 3000 diák és 600 vendég vett részt. Valószínűleg azért szúrták ki maguknak az ünnepséget, mert a Khán az 1920-as évek jelentős pacifista aktivistája volt.

Az egyetem vezetőjének helyettese arról számolt be, hogy a tanulók és az oktatók nagy része már a termekben tartózkodott, amikor a mészárlás elkezdődött. Egy rendőrségi jelentés szerint a megemlékezésen résztvevők 70 százalékát sikerült kimenekíteni, ám a merénylők az intézmény területén rejtőzködtek, és az épület második és harmadik emeletén tűzharcba kezdtek. A terroristák közül kettőt a hadsereg helikoptereivel és mesterlövészeivel a tetőről szedtek le, másik kettővel pedig az épületben végeztek. A helyi rendőrkapitány elmondta, hogy a terroristák elleni művelet véget ért, a támadókat megölték.

Az áldozatok száma folyamatosan változik. Már biztos, hogy meghalt egy tanár, két diák, két őr és egy rendőr is a terrorakcióban. Néhány forrás legalább 50 sebesültről beszél, többen pedig 21 halottról számoltak be. A fegyveresek legalább hatan voltak, akikről a TASZSZ orosz hírügynökség úgy tudja, hogy az egyik helyi tálib szervezet, a Tehrik-e Talibán küldte őket. 

Hozzászólások