Egyre csak nő a berlini merénylet áldozatainak száma

Magyarok is vannak az eltűnt emberek között

2016/12/20

Lassítás nélkül hajtott a tömegbe egy kamion a berlini karácsonyi vásáron. 12-re nőtt a halálos áldozatok száma, és 48-an sérültek meg a tragédiában.

Fékezés nélkül Berlin egyik leghíresebb karácsonyi vásárának tömegébe hajtott egy kamion. A sofőrről azt feltételezik, hogy pakisztáni menekült volt, aki idén kért menedékjogot Németországban. A teherautót valószínűleg egy lengyelországi építkezésről lophatták el. A hatóságok nem zárják ki, hogy merénylet történt a berlini vásárban, a szemtanúk szerint biztos a szándékosság: erre utal, hogy a kamion nem fékezett, és az is, hogy olyan utakon közelítette meg a vásárt, melyeken személygépkocsival is nehézkesen lehet átjutni.A 48 sérült közül többen súlyos sérüléseket szenvedtek. Az áldozatok nemzetiségét nem tudni, eddig 3-an jelentkeztek a magyar nagykövetségen, hogy nem találják a rokonukat. 

(©life.hu)

Az ő adataikat felvették és továbbították a német rendőrségnek, egyelőre várják és gyűjtik a további információkat. Jó hír, hogy úgy tűnik a vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtős kalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teherautó a tömegbe hajtott – írja az MTI. Reménykedünk benne, hogy az eltűnt magyarok hamarosan épségben előkerülnek. 

A sofőrt a kamiontól nem messze kapták el a rendőrök, melynek fülkéjében egy holttestet találtak. A Reutersnek a rendőrség megerősítette, a halott egy lengyel férfi, akitől feltehetőleg elrabolták a kamiont. Hajnalban a rendőrség már egyértelműen ki tudta zárni, hogy ő vezette volna a kamiont a tömegbe. A sofőr a BBC szerint egy közeli parkban próbált elbújni, 2 km-re a helyszíntől fogták el. (©index.hu)

Cikkünk folyamatosan frissül! 

  • Az Iszlám Állam magára vállalta a berlini terrortámadást.
  • Rossz embert fogott el a rendőrség, így a támadó szabadlábon van.

Hozzászólások