Egyre feljebb ível Juhász Dávid sportkarrierje

Interjú Juhász Dáviddal

2017/08/16

Az évek óta nagy tehetségnek tartott gyorsasági motorversenyző Juhász Dávid igazán büszke lehet magára legutóbbi győzelme után.

Juhász Dávid a Hungaroringen rendezett Magyar Bajnokság és Magyar Kupa 1000 Open kategóriában éppen a születésnapján futamgyőzelemmel debütált egy vadonatúj Suzuki GSX 1000 nyergében. Az idei szezon eddig remekül alakul számára. A ProMoto Racing versenyzője eddig valamennyi futamán elsőként zárt a Magyar Bajnokság és Magyar Kupa 600 Open kategóriában. (via
A siker után Juhász Dáviddal beszélgettünk: 
Miért tértél vissza a 600-as versenyzéstől az ezres motorokhoz?
Az elmúlt 2 évben sikeresen meg tudtam nyerni az Alpok Adria bajnokságot a stock600-as kategóriában, így a csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy a karrierem előrelépése végett, feljebb lépünk az 1000ccm-es géposztályba.
Milyen érzés, hogy ebben a kategóriában már az első versenyedet megnyerted, ráadásul pont a születésnapodon?
Mint minden futamgyőzelem jó érzéssel tölt el, hiszen az azt mutatja, hogy jó irányba haladunk. Természetesen az új motor még rengeteg beállítást igényel, amit folyamatosan lépésről lépésre javítunk. Az új Suzuki Gsx-r 1000-hez már elsőre is jól sikerült  alkalmazkodnom. Még szokatlan ez a hatalmas erő ami benne van. Ez a motor 200le körül mozog. 
Hogy zajlik számodra egy felkészülés?
Egy felkészülésnek több fázisa van. A legfőbb fizikai és mentális felkészülés a téli időszak alatt zajlik. Szezonban ezt csak karban tartjuk.  Fizikai állóképességet fejlesztünk, a reflexet gyorsítjuk, -illetve tartjuk kordában- meg persze az egyensúlyérzékre is nagy hangsúlyt fektetünk. Egy felkészülés részletes folyamatáról reggelig beszélhetnék :)
Mikor versenyzel legközelebb?
A következő verseny még nincs letisztázva, de valószínűleg szeptember elején lesz a következő megmérettetésem az új géppel. Addig természetesen ahogy van lehetőségünk, megyünk valamelyik versenypályára tesztelni.
Jut időd nyáron a pihenésre is?
Majd pihenek ha öreg leszek :) Nyilván az egészséges regenerálódásra meghagyom a megfelelő pihenőidőt, de nagy nyaralásba a szezon közepén nem nagyon megyek bele. Lesz idő kikapcsolódni ha véget ér az aktuális év.
Gratulálunk a győzelemhez! 
Hozzászólások