Egyre nagyobb slamasztikában a Barcelona

Már az új elnök is gyanúsított

2015/02/04

Neymar 2013-as átigazolása a brazil Santosból a spanyol sztárcsapatba, a Barcelonába már eddig is óriási vihart kavart az elmúlt években. Az egykori elnök lemondott, a sportvezetőt kirúgták, a rendőrség pedig nyomoz. Ráadásul úgy látszik, a szálak messzire vezetnek, és a jelenlegi klubelnök is gyanúba keveredett.

A Barcelona 2013 nyarán igazolta le Neymart, a hivatalos hírek szerint 57 millióért, azonban gyorsan kiderült, hogy valami nem stimmel a szerződések, és az ide-oda utalt pénzösszegek körül. A vádak szerint a játékosért valójában 95 millió eurót fizettek ki, és csak az adóelkerülés miatt osztották meg.

barca
A csapat két oszlopa: Lionel Messi és Neymar (Fotó: Facebook)

A katalán klub akkori elnöke, a hamis szerződések készítésével meggyanúsított Sandro Rosell azonnal le is mondott, de az ügy azóta sem zárult le. Utódja, Josep Maria Bartomeu alatt ugyanis ezzel kapcsolatos adócsalási ügybe keveredett a Barcelona, és a hírek szerint 2,8 millió euróval kevesebbet fizettek be a spanyol adóhatóságnak.

Emiatt februárban az elnöknek bíróság előtt kell felelnie, a klub persze fel van háborodva, szerinte az elnök ártatlan. A Barcát mostanában az ág is húzza, 2016-ig már eltiltották az átigazolásoktól is, mert nem tartotta be az arra vonatkozó szabályokat. Ez az ügy Andoni Zubizarreta sportigazgató távozásába került.

A fejek tovább hullhatnak, mert a tavaly januárban az elnöki székbe ült Bartomeu sem biztos, hogy kitölti hivatali idejét. A nyárra előrehozott választást hívott össze, noha szerződése hivatalosan csak egy évvel később járna le. Arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb sztár, Lionel Messi és az edző, Luis Enrique viszonya is elmérgesült az utóbbi hónapokban, ami a csapategységet is rendesen megbontja.

Hozzászólások