Egyre több a rasszista megnyilvánulás a színesbőrű focisták felé

Negyvenezer eurót fizet az Atalanta a banándobálásért

2014/05/13

Negyvenezer eurót (12,1 millió forint) fizet az Atalanta labdarúgóklub, mert szurkolóinak szektorából egy banánt dobtak be a pályára az AC Milan elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen.

A gyümölcs a milánóiak guineai hátvédje, Kevin Constant mellett esett le. A játékos a bírónak megmutatta, mi történt, az AC Milan játékosai pedig gúnyosan megtapsolták az Atalanta drukkereit.

Kevin
Kevin Constant mutatja a bedobott banánt, azonban a kés elkerülte figyelmét, amelyet ugyancsak a lelátóról dobtak be – Fotó: AFP/OLIVIER MORINOLIVIER

A bírság mellett szektorbezárással is bűnhődik az Atalanta, ennek végrehajtását egy évre felfüggesztették. Az Atalanta elnöke, Antonio Percassi az eset után telefonon kért elnézést a milánóiak igazgatójától, Adriano Gallianitól.

Hasonló eset történt két hete Spanyolországban: akkor egy Villarreal-szurkoló dobott banánt a szöglethez készülődő barcelonai Dani Alves felé. A játékos felvette a banánt és beleharapott. A drukkert örökre kitiltották a stadionból, bírósági eljárás is indult ellene, a klub pedig 12 ezer eurós bírságot kapott.

Hozzászólások