Ehető karácsonyfadísz? Igen!

Szép, finom, és te is meg tudod csinálni!

2014/11/23

Nincs karácsony forrócsoki nélkül – és persze a díszgömbök sem hiányozhatnak a karácsonyfáról. Mit szólnál, ha most kedvenc italod alapanyagával díszíthetnéd fel a fenyőfát? Igazi vendégváró díszeket készíthetsz, amik mutatósak, és a család tagjai garantáltan örülni fognak a tartalmuknak is!

Ehhez a gyönyörű és igazán finom díszhez nincs is szükséged másra, mint kedvenc téli italod alapanyagaira: kakaó vagy forrócsoki porra és egy átlátszó üveggömbre. annak érdekében, hogy még szebb legyen a végeredmény, érdemes beszerezni apró szemű pillecukrot, csokireszeléket vagy szórócukrot, illetve bármit, ami mutatós, és finom kiegészítése a forrócsokinak.

ehető dísz
Szuper finom díszek a fán

Az elkészítése pedig pofonegyszerű:

1. Az üveggömb fém tartóját óvatosan húzd ki. Nem lesz nehéz, hiszen ezeket általában úgy csinálják, hogy könnyen le lehessen szedni és visszalehessen illeszteni a helyére.

2. A gömböt töltsd meg először a kakaó vagy forrócsokiporral, majd szólj rá csokireszeléket, szórócukrot, pillecukrot vagy bármilyen finomságot.

ehető dísz1
A megtöltött dísz finomságot rejt

3. Tedd vissza az akasztót a gömbre, és már teheted is a karácsonyfára!

4. Ha átadtátok az ajándékokat, lepd meg a vendégeket egy forrócsokival: húzd ki a dísz akasztóját, a tartalmát pedig öntsd egy bögre forró tejbe! Garantáltan mindenkinek eláll majd a szava!

ehető dísz3
Egy finom forrócsokinál nincs is jobb téli estéken
Hozzászólások