Elakadtál az életben? Segítünk!

Máté Mágus válaszol

2015/03/06

Mától minden pénteken egy új rovattal jelentkezünk, aminek keretében szakértő jósunk, Máté Mágus válaszol kérdéseitekre. Nincsenek tabuk, bátran kérdezd meg azt, amit még a legjobb barátodtól sem mernél! Máté egy ismeretlen ismerősként, objektíven, a legjobb tudása szerint világít rá a problémára és a megoldásra. Öt kérdés, öt jóslat minden héten! Segítünk!

mate_magus
Máté Mágus, az RC News horoszkóp szakértője

A férjemmel már több mint tíz éve vagyunk házasok, de az utóbbi időben nagyon megromlott a viszonyunk. Van két gyönyörű gyermekünk, akik természetesen még összekötnek minket, de én már nem érzem jól magam a párom mellett. Nem tudom, hogy mi lenne a jobb, ha mennék, vagy ha maradnék, illetve, hogy hogyan mondjam meg neki a problémámat? (Gyöngyi, 38)

Kedves Gyöngyi! Nehéz döntést kell meglépned a jövőben, de nincs értelme tovább halogatni a válást. Most csak a gyerekek miatt vagy pároddal, ami folyamatosan frusztrál. Túl sok értelme nincs, hogy a párod mellett maradj, mert ugyanúgy problémákba ütköznétek a jövőben, mint ahogy eddig. A gyerekek sorsa pedig rendezett lesz, meg tudjátok majd beszélni az elhelyezést mindenfajta komolyabb vita nélkül. Légy kitartó és küzdj a céljaidért!

Child looks at the swearing parents

Öt éve dolgozom a munkahelyemen lelkiismeretesen és hűségesen, de ez idő alatt még egyszer sem kaptam fizetésemelést, viszont a kollégáimat már többször is jutalmazták. Nem tudom, mit tehetnék, vagy hogyan szólhatnék a főnökömnél úgy, hogy nehogy magamra haragítsam, mert az akár az állásomba is kerülhet. Tudnál nekem segíteni? (Gréta, 30)

Kedves Gréta! Főnököd valami miatt eddig még nem gondolta úgy, hogy teljesítményed alapján megérdemelnéd a fizetésemelést. A legjobb megoldás most a türelem. Ahogyan te is fogalmaztál, az állásoddal játszol, ha felemeled a hangod. Szerencsére három hónapon belül a te bérede is emelni fogják.

A párom rengeteg időt tölt a barátnőivel és kollégáival a szabadidejében. Rendszeresen velük szervez közös programokat, a kapcsolatunk pedig egyre rosszabb emiatt. Hogyan tudnám rávenni, hogy töltsünk együtt több időt? Szerinted még visszafordítható ez az állapot? (András, 27)

Kedves András! A hiba nem a barátnődnél keresendő, hanem pont nálad. Ne akard birtokolni őt mindenáron! Legyen mindkettőtöknek egy kis magántere, ami keretében azt csináltok, amit szeretnétek. Ha minden percben vele szeretnél lenni, akkor előbb vagy utóbb, de a párod el fog tőled menekülni, mert egyszerűen „megfulladna”. Nyugodj meg, párod hűséges hozzád, és ha te is eljárnál ezekre a közös programokra, akkor a kapcsolatotok is javulhatna. Eddig sem tiltott el senki ezektől az összejövetelektől, csak makacsságod miatt inkább otthon maradtál és durcáskodtál. Lépj túl a gyerekes viselkedésen!

A fiatalabb férfiak csak szexet akarnak az idősebb nőktől? Vagy van rá esély, hogy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban éljenek? Mennyi a még “elfogadható” korkülönbség férfi és nő között, ha a nő az idősebb? (Anita, 31)

Kedves Anita! Szeretném leszögezni, hogy az általánosítás nem célravezető semmilyen esetben sem. Az, hogy mennyi az elfogadható korkülönbség, az egy nagyon nehéz kérdés. Spirituális szempontból a kor egyáltalán nem fontos. A lényeg a lelkek egymásra hangolódása, valamint a szeretet. Természetesen egy nagyobb korkülönbség esetén – amin a 15 éve felettit értem – felvetődhetnek különböző komplexusok kérdései. Ekkor érdemes egy szakértő, tanácsadó véleményét kikérni, valamint a két félnek egymással megbeszélni, hogy valójában mi köti őket össze. Ha ezt képesek megfogalmazni, akkor ott már nem csupán a testiség a meghatározó.

iStock_000015865405_Small

Utálom a munkahelyem, minden nap úgy járok be dolgozni, hogy gyomorgörcsöm van, a munkát nem szeretem, és a kollégáim sem jó fejek. Én viszont már azt sem tudom, mit akarok csinálni. Hogyan nyerjek újabb inspirációt? Milyen irányba menjek? (Zoli, 24)

Kedves Zoli! Egyértelmű, hogy munkahelyet kell váltanod. A legjobb irány számodra a kommunikáció, valamint az informatika lenne. Ha még nincs ilyesfajta képesítésed, akkor érdemes először egy tanfolyamot elvégezned, hogy papírral is rendelkezz. Nem véletlen ez a két terület, amit kihangsúlyoznak a lapok, mert ez által a hobbid lehetne a munkád, ami pedig elég inspirációt adna. Rövidesen körvonalazódni fog minden!

Hozzászólások