Elázni ma sem fogunk

Tovább tombol a nyár!

2014/05/22

Nagyrészt derült lesz az ég, napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők, vagy kevés gomolyfelhő lehet időnként az égen, csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél főleg a Dunántúlon élénkül meg átmenetileg, a Kisalföldön néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 27, 31 fok között várható, késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Front nem lesz 

Front nem ér el bennünket, erős fronthatás tehát nem várható. A magasban zajló melegedés miatt a gyenge melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Előfordulhatnak alvási zavarok, fáradékonyság, levertség. A napos, meleg idő azonban kedvezően hat sokunk hangulatára, közérzetére.

napsutes

Allergiások figyelem

Az elkövetkező napokban elsősorban a pázsitfűfélék pollenje lehet jelen helyenként tüneteket okozó közepes koncentrációban, a magas szintet azonban valószínűleg sehol sem éri el. Elkezdődött a lórom, az útifű és a csalánfélék virágzása, pollenjükből azonban egyelőre jellemzően csak egy-egy szem fordul elő a levegőben, koncentrációjuk csak lassan emelkedik, a héten várhatóan alacsony marad. A tavasszal virágzó fák pollenszezonja a végéhez közeledik, bár a tölgy és a nyír virágporából még egy-egy szem előfordulhat a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék, valamint az északi országrészen az eperfafélék pollenkoncentrációja érhet el még közepes szintet. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően alacsony, bár helyenként elérheti a közepes, sőt akár a magas-nagyon magas szintet is.

Hozzászólások