Eldőlt: Dzsudzsák többet nem játszik élcsapatban

Állítólag nem a pénzt választotta

2015/08/17

A jelenlegi legjobb magyar labdarúgó, Dzsudzsák Balázs pályafutása teli van kétes átigazolásokkal, ami alapján eddig is nehéz volt eldönteni, hogy be akarja-e írni magát az élfutballba, vagy éppen ellenkezőleg, ki akarja írni magát onnan. Most kiderült, hogy az utóbbi mellett döntött, és a jó fizetés és a ˝futottak még˝ kategória mellett tette le a voksát.

Az utóbbi időben maga Dzsudzsák Balázs erősítette meg, hogy Isztambulban van, ahol a török Bursasporral tárgyal, a Dinamo Moszkvánál ugyanis lejár a szerződése, és klubot kell találnia magának. Meg is találta az egyesületét, és bár nem az a szint, amiben a rajongók sokáig reménykedtek, azért ne legyünk elégedetlenek.

Ne hazudjunk magunknak, a török bajnokság, a Süper Lig előző szezonjának hatodik helyezettjénél mindenki erősebb csapatra gondolt, ha már a Liverpool, a Lazio és az Inter Milan nevét emlegették a 28 éves játékossal kapcsolatban, de legalább a Dárdai Pál vezette Hertha BSC összejöhetett volna.

Dzsudzsák Balázs
Senkit nem ért meglepetés, Dzsudzák Balázs nem ma kezdte el kiírni magát az élfutballból

Na mindegy, lett belőle Bursaspor, ami a dagesztáni Anzsi Mahacskalához képest mindenképpen előrelépés, a játékost pedig vigasztalhatja, hogy három év alatt, amire a szerződése szól, akár 5,6 millió eurót (egymilliárd 740 millió forintot) is zsebre tehet, vagyis jól megfizetik a középszerűséget.

Az viszont ezzel az átigazolással biztossá vált, hogy Dzsudzsák Balázs nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és soha nem fog európai élcsapatban játszani. A szép emlékeket és a reményt Eindhovenben hagyta. Kár, hogy őt és menedzserét ez a legkevésbé sem érdekli.

Hozzászólások