Eldöntheti-e egy weboldal, hogy legyen-e gyereked?

A honlap, ami segít

2014/09/22

Egy Cloverpop nevű startup vállalkozás azt hirdeti magáról, hogy segít meghozni életünk egyik legnagyobb döntését.

Számos alkalommal fordulunk az internethez tanácsért, legyen szó arról, milyen filmet nézzünk meg, hová menjünk vacsorázni, vagy milyen krémet kenjünk az arcunkra. A Cloverpop azonban ennél sokkal fontosabb kérdésben segíthet dönteni: hogy házasságra adjuk-e a fejünket, vegyünk-e házat vagy legyen-e gyerekünk. A startup cég nemrég tette fel béta tesztjét a netre, amelyet bárki anonim módon és ingyenesen elérhet.

cloverpop

A válaszok kitöltése 10 percet vesz igénybe, s ezután megkaphatjuk a választ, ami segíthet dönteni életünk fontos kérdéseit illetően. Arra a kérdésre például, hogy “Vegyek házat?” a Cloverpop megkérdezi, milyen más opciók jöhetnek szóba (pl.: ottmaradni a mostani albérletemben, olcsóbba költözni, félretenni egy házra). Ezután az oldal az általunk felsorolt lehetőségek közül a legelső helyen álló alapján megkérdezi, hogyan befolyásolnák a döntésünket olyan fontos tényezők mint a család, a pénz vagy a közösség.

A prioritások és válaszok elemzését követően a Cloverpop még azt is “megmondja”, mennyire hagyatkozhatunk az intuícióinkra és hogy az általunk adott “igen” és “nem” válaszok mennyire vannak összhangban az általunk priorizált értékkel és témákkal.

Az oldalnak természetesen még nagyon sok adatra van szüksége ahhoz, hogy egyre bonyolultabb, pontosabb és megbízhatóbb tanácsokat adjon, ám a tervezők úgy vélik, idővel a program valós segítséget nyújthat a döntéshozatalban.

Hozzászólások