Elég ünnepi a szakállad?

2019/12/20

Az ünnepek előtt a férfiak is elmennek fodrászhoz vagy borbélyhoz, hogy rendbe kapják frizurájukat és arcszőrzetüket. Némelyek pedig túltolják a mókát és ünnepi díszbe öltöztetik arcukat.

A következő fotósorozatot Stephanie Jarstad készítette, igencsak vicces módon megörökítve ezeket az ünnepi szakállakat. 

#1 Ezt a rőzsét a szép fenyők is megirigyelnék, úgy fedi el a hó. Fagy Jancsi nem az orrába csípett, hanem nyilván összeakasztotta a bajszát a modellel, akinek arca ékét most nem a kora teszi deressé, hanem az azon díszelgő hópelyhek. A mosolya ettől sem fagyott le az úriembernek, nyilván mert a szeretet ünnepe melengette a lelkét. Ha hasonló szakállra vágysz, akkor pedig azt javasoljuk, biciklizz egy nagyot a mínuszokban egy hóvihar kellős közepén és élvezd, ahogy hókristályosra festi arcszőrzeted az időjárás!

#2 Ez aztán szép, mint egy favágó baleset! A morcos tekintet ellenére is biztos, hogy a termést gyűjtögető óvodás csoportok kedvence lenne ez a fazon, hisz a téli sétákat színesítő bogyók, ágak és tobozok széles skáláját sorakoztatja fel egyetlen szakáll-remekműben ez a kép. Azért a téli táj meghatározó növényvilágát egy szakállba sűríteni nem kis mutatvány, de Stephanie-nak sikerült. Ha divat volna így díszíteni a férfi arc koronáját, ez a stílus tuti, hogy örökzöld lenne! Egyébként Ti nem éreztek egy kis fenyő illatot?

#3 Majdnem ilyen az egész család, amikor az arcokra kiül a boldogság, mert felkerült a szépen zöldellő fenyőfa tetejére a csúcsdísz… azt az apróságot leszámítva, hogy még a gyerekek is némileg kevesebb karácsonyfadíszt aggatnak magukra az ilyen jeles pillanatokban. Ha a fényfüzérektől nem is, a mosolytól épp eléggé ragyog a férfi arca ahhoz, hogy ne tudjunk elmenni e mellett a fotó mellett szó nélkül. Kb. olyan katartikus élmény lehet ilyen szakállat viselni, mint amikor Grincs szíve az ölelésre megdobban és a karácsony szelleme  egy csapásra átjárja a testét.

#4 Istenem, hányszor láttam hasonlóan erőltetett mosolyt az arcokon, amikor újra és újra csodálatosabbnál csodálatosabb karácsonyi dekor elemekkel tértem haza, hogy a lakás minden zugát ünnepivé varázsoljam a WC-tetőtől az ablakokon át, a konyhai sütő eszközökig! Ez a DIY (do it yourself = csináld magad) tündér azonban egy cseppet túllőtt a célon, amikor a hófehér rénszarvassal felszarvazta férje szakállát, majd az asztaldíszhez illő ékbe öltöztette fel burjánzó arcszőrzetét. Ez után a kép után azt hiszem kezdem kapisgálni, mi is a baja a férfiaknak a karácsonyi giccsparádéval, amit rájuk zúdítunk az ünnepek előtt.

#5 Drága szőrös kis angyalom, én is imára fonnám a kezem, ha arany madarak fészkelnének és mini ajándékdobozok bújkálnának a szakállamban! Az őszintét megvallva, ide már csak egy glória hiányzik a fiatalember feje fölé, hogy karácsonyi szentté avathassák még idén. Egy már biztos: neki tuti, hogy nem a ‘Jingle Bells’-t húzzák 2017-ben az ünnepek alatt, annál inkább az ‘Arany esőt’.  Értem én, hogy valaki egy igazi arany ember, de lehet, hogy ez azért egy kicsit már túlzás!

#6 Nem véletlen Rudolf ihlette ezt a remekművet, mert erről a legsötétebb éjszakában is világít a kreativitás határtalansága. Az az elszomorító hírünk van viszont, hogy a karácsony ettől a szakálltól nem fog megmenekülni, már csak azért sem, mert a díszecskék nem éppen áramvonalasan lettek felhelyezve rá, ami bizony rontja a szánhúzók légellenállási statisztikáját, ezzel lassítva a kézbesítési időt. S ahogy egy igazi nő folytatná egy járgány velős kielemzését a színvilág méltatásával: a szakáll festése kifogástalan és tökéletesen visszaadja a mesebeli, repülő rénszarvasok természetes színét.

Te bevállalnád valamelyiket?

Hozzászólások