Életek múlhatnak a János Kórház értelmetlen szabályán

A mentőautónak is parkolójegyet kell váltania

2015/04/24

Felháborító és értelmetlen szabályt sikerült kitalálni és meghozni a budapesti János Kórház vezetésének, amin ráadásul életek múlhatnak majd. Ezentúl ugyanis a kórházba érkező, szirénázó mentőautóknak is parkolójegyet kell váltania, ami a várakozó kocsisor miatt akár perceket is igénybe vehet.

Egy hete hoztak egy elképesztően értelmetlen új szabályt az amúgy is ezer sebből vérző János Kórházban. Eddig a szirénázó mentőautók soron kívül behajthattak a kórház területére, ami érthető is, hiszen egy súlyos betegnél minden másodperc számít. Hát, mostantól ez nem így lesz.

Ezentúl ugyanis nekik is parkolójegyet kell váltaniuk, ami eleve felháborító, ráadásul még értelme sincs, hiszen a parkolásért a mentőnek nem kell fizetnie továbbra sem – derül ki a TV2 Tények riportjából. Csak fel kell írniuk a rendszámot, és kifelé leadni. Érti valaki az új rendszert?

janoskorhaz

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője megjegyezte, hogy ők sem tartják jónak az új rendszert, és tárgyalni fognak a kórházzal, hogy álljon vissza az eredeti, normális állapot. A kórházban nem akartak nyilatkozni az esetről, ami nem csoda, az év eddig legostobább döntését nehéz kimagyarázni.

Hozzászólások