Életmentő műtét vár Pataky Attillára

Lemondták a februári Edda koncertet

2016/01/07

Nemrég, másfél hete hagyta el a kórházat Pataky Attila, ám hogy állapota ismét visszaálljon a normális kerékvágásba, újra meg kell műteni a szívét. Bélbetegsége miatt rengeteg vért vesztett.

received_2491012060986581

Pataky Attila és párja nem töltötték felhőtlenül az elmúlt heteket. Az Edda 64 éves frontembere egy veszélyes vírus miatt, gyomor-bélhurutban szenvedett. A súlyos hasmenéstől annyira felszakadtak az erei, hogy elveszítette vérének egyharmadát. Miután a fertőzés után végre hazamehetett, úgy érezte, infarktusa van, ezért azonnal kórházba szállították.

Ébredés után még semmi sem utalt arra, mi vár ránk. Vidáman reggeliztünk, aztán jött a baj. Attila szíve jelzett: légszomja támadt, és erős nyomást érzett a szíve körül. Annak idején az infarktusa előtt is ez volt, így rögtön tudta, hogy azonnal orvoshoz kell mennünk“- mesélte a Story magazinnak Orsi, a zenész aggódó felesége. Így hiába engedték ki a kórházból Patakyt, újra meg kell műteni a szívét. A beavatkozás január 15-én lesz, addigra meg kell erősödnie, és hemoglobinszintjét is folyamatosan ellenőrzik a decemberi vérátömlesztés miatt.

Story Pataky

Attila másfél hete jött ki a kórházból. A vérátömlesztést követően nehezen indult be az anyagcseréje, ezért három napig még itthon is infúziókat kapott. Most már lassan javul az állapota, de a január még biztos, hogy a pihenésről fog szólni“.

A súlyos állapot miatt az Edda szerda este lemondta Facebook oldalán a február 6-i, mohácsi koncertet.

Hozzászólások