Életveszélybe került Erzsébet királyné és családja?

Terroristák fenyegetik az urolkodót

2015/08/10

Bombamerényletet tervez az Iszlám Állam jövő szombatra, a célpont pedig maga II. Erzsébet királynő!

Jövő szombaton lesz a II. világháború 70. évfordulójának hivatalos megemlékezése Nagy-Britanniában, ahol ennek tiszteletére szerveznek ünnepséget. A rendezvényen természetesen ott lesz az uralkodó család, köztük Erzsébet királynő is, akinek azonban nincs biztonságban az élete.

A brit titkosszolgálat közlése szerint az Iszlám Állam merényletet szervez a megemlékezés napjára, melynek célpontjában maga a királynő áll. A terroristák hasonló vérfürdőt terveznek, mint a bostoni merényletnél volt, bombával szeretnék kivégezni a brit uralkodói család fejét.

A jelentés szerint kuktafazékba rejtett pokolgépet akarnak robbantani a szélsőséges iszlám terroristák.

Komoly veszélyben van a királynő élete
Komoly veszélyben van a királynő élete

Ennek értelmében soha nem látott rendőri készültséget állítanak fel jövő szombatra: több, mint 5 ezer rendőr fog vigyázni II. Erzsébet, az uralkodó család, David Cameron miniszterelnök és a többi politikus testi épségére. A terroristák előnyben vannak, a megemlékezés menete ugyanis minden évben ugyanaz, így pontosan tudni lehet, hol jár a királynő. Először részt vesz egy misén, melyet a világháborúban elhunyt katonákért tartanak, majd megnézi az őrségváltást, valamint a katonai és légi bemutatókat.

Sajnos a szigetországban sok terrorista bujkálhat, ráadásul a menekültáradat sem könnyíti meg a rendőrök dolgát.

„Sok ember hagyta el az országot az utóbbi években, hogy az Iszlám Állam kiképezze őket Irakban és Szíriában. Azóta sokan vissza is jöttek. De azoknak a száma is magas, akiket a dzsihádisták az interneten szerveztek be maguk közé. És akkor még itt van a menekültáradat is, akik között szintén lehetnek terroristák” – idézte a Scotland Yard egyik tisztségviselőjének szavait a Blikk.

Olvass még a királynőről!

Hozzászólások