Életveszélybe került Erzsébet királynő

Meg akarták gyilkolni a brit uralkodót

2014/11/09

Merényletet terveztek Londonban, ami személyesen Erzsébet királynő ellen irányult volna. Ennek ellenére a királyi család mégis kockáztat; nem mondják le a megemlékezést.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának fegyveresei letartóztatták azt a négy muszlim fiatalembert, akik meg akarták ölni a királynőt. A titkosszolgálat egységei hónapok óta figyelte a gyanús férfiakat, akiknek egy része interneten képezte ki magát terroristának, de volt köztük olyan is, aki Pakisztánban vett részt fegyverese kiképzésen – olvashatjuk a Blikk oldalán.

501619555

Az időzítés természetesen nem véletlen, ugyanis Erzsébet királynő, a hagyományokhoz híven, most vasárnap helyezi el a koszorút a londoni emlékműnél. A ceremóniát a fronton elesett katonákért rendezik meg évről-évre, az időpont pedig mindig november 11-éhez legközelebb álló vasárnapra esik, ami az első világháborút lezáró tűzszünet évfordulója.

The Royal Family Attend Christmas Day Service At Sandringham

Értesülések szerint a fenyegetés ellenére sem halasztják el a megemlékezést, sőt az egész család megjelenik majd ezen a fontos eseményen. Az uralkodót és rokonait természetesen civil ruhás egység veszi majd körül, az esetleges támadások elkerülése miatt.

képek forrása: gettyimages/europress

Hozzászólások