Elhízás! A sztárokat sem kíméli

A pajzsmirigy is lehet a bűnös

2015/02/24

A sikerrel nem csak a luxus és csillogás jár együtt, egy sztárnak ugyanolyan hétköznapi problémával is meg kell küzdenie, mint a fogyókúra és az elhízás.

A tökéletességre szocializálódott világban néha a fogyókúra jelenti a legnagyobb kihívást celebjeinknek, hiszen nem mindenki lehet ötven kiló, mégis szembe kell nézniük a sértésekkel és kritikákkal, ha a súlyukra terelődik a szó. Pedig lehet, hogy betegség húzódik a háttérben.

Néhány hazai sztár úgy döntött, nemcsak, hogy bátran vállalja önmagát, de nyíltan beszélnek a háttérben meghúzódó problémáról is. A bűnös neve pajzsmirigy, és senkit sem kímél!

Ha az elhízásért a pajzsmirigy a felelős, akkor nem árt tudni, hogy ennek az aprócska mirigynek az alul-működése okozza a bajt, ugyanis nem termel elegendő pajzsmirigyhormont, ami a normális anyagcseréhez szükséges.

És, hogy kiket érint a sztárvilágból ez a probléma?! Íme néhány ismert magyar közszereplő, akik pajzsmirigy-alul működésük miatt képtelenek a fogyásra.

Király Linda

Az énekesnő évek óta küzd súlyproblémákkal, néha a legkíméletlenebb támadásokkal kell szembenéznie. Mióta kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködése a ludas, jobban elfogadja önmagát, és inkább a helyes táplálkozásra és mozgásra fekteti a hangsúlyt.

kiralylinda2

 

Cseke Katinka

A Jóban Rosszban sztárja nemcsak nagy szájáról híres, hanem termetes idomairól is. A színésznőről hét éve állapították meg, hogy pajzsmirigy-alulműködéssel küzd, azóta hol sikerül megszabadulnia néhány fölös kilótól, hol felszaladnak rá.

 

csekek1

 

Csepregi Éva

Ki gondolná, hogy a mindig kirobbanó formában lévő 61 éves énekesnő is hasonló problémákkal küzd?! Pedig így van, ő 2011-ben döntött úgy, hogy jobban odafigyel életmódjára, amint kiderült a pajzsmirigy működésének rendellenessége.

 

csepregi

 

képek forrása: Facebook

 

Hozzászólások