Elhunyt a Nagy Fogyás sztárja

Szíve nem bírta a túlsúlyt

2015/07/14

Fekete hét ez az ország életében, hiszen több váratlan halálesetről is értesültünk a napokban. A népszerű színész és szinkronhang, Haás Vander Péter hétfő este hunyt el. Ma reggelre virradóan pedig az egykori Nagy Fogyás szereplő, Agócs Gábor halálhírére ébredt az ország.

Nyolc évvel ezelőtt ismerhették meg sokan a mindig vidám fiatalembert, aki azért jelentkezett a Nagy Fogyás című műsorba, hogy szakemberek segítségével szabaduljon meg a súlyfeleslegétől. Egykori trénere, Schobert Norbi már akkor is kardoskodott a szereplése ellen, mert veszélyesnek ítélte meg állapotát. Az akkor több, mint 200 kilós Gábor a műsor ideje alatt 50 kilótól szabadult meg. Kiesése után visszatért hétköznapi életéhez, eredeti munkáját pedig sosem adta fel.

agócs gábor3
A Nagy Fogyásból ismert Edina, Gábor és Péter

„Gábor túlsúlyos chippandale-fiúként járta az országot. Imádta ezt az életet, igazi hedonista volt, egy nagy életművész. Nagyon jó ember volt, mindig jókedvű, vidám, a pesszimizmus távol állt tőle. Ledöbbentett a halálhíre, hiszen semmit sem tudtam az állapotáról. Ő az egyik olyan játékos, akivel az elmúlt években is tartottuk a kapcsolatot, de sosem mutatta jelét, hogy bármi probléma lenne. Borzalmasan meg vagyok döbbenve, egy jó embert veszítettünk el” – mondja egykori társáról és barátjáról Vizl Péter, a Nagy Fogyás szereplője. „A túlsúlyos embereknél gyorsabban ketyeg az óra, ezt mindenki tudja. A verseny óta én is jobban figyelek, hiszen nem akarom, hogy betegség legyen a vége. Szegény Gábor példája is mutatja, hogy mennyire fontos, hogy odafigyeljünk magunkra” – tette hozzá Péter, akit megviselt barátja elvesztése.

agócs gábor2

Egy másik játékostársa, a hatgyermekes Alberty Krisztina nem olyan régen még találkozott is Gáborral, aki akkor is jókedvű és vidám volt. „Olyan büszkén mesélte a sikereit, egy külföldi csoki márka arca lett, nézegettük a klipeket, közben sztoriztunk a régi élményekről. A világ egyik legjobb embere volt, rengetegen szerették. Akik ismerték, mind arról számolnak be, hogy mennyire hihetetlen számukra váratlan elvesztése” – meséli Krisztina, aki maga is döbbenten értesült a hírről. „Úgy tudom, szombaton még minden rendben volt, tegnap délben a saját otthonában érte a rosszullét. Ugyan decemberben már sejthető volt, hogy nem szolgál jól az egészsége, de azóta is aktív életet élt. Épp egy Mikulás ünnepségre készült, amikor felhívott, hogy baj van. Trombózist és embóliát diagnosztizáltak nála. Egy ilyen betegség együttest kevesen élnek túl, de ő nem adta fel egy percig sem.”

Agócs Gábor ismerősei és barátai szerint Csepel egyik színfoltja volt, még a minap is sokan látták a kerületben, ahol szeretett testvérével és annak lányával élt együtt. „Rengetegen írnak most nekem, hogy mennyire hihetetlen, hogy ő már nincs. Közben olvasom a cikkek alatti kommenteket és nagyon fáj, hogy mennyien támadják akár Norbit, akár őt. A Nagy Fogyás számunkra egy lehetőség volt, amit egy életre magunkban hordozunk. Halála hihetetlen, nagyon fáj az elvesztése” – mondta kérdésünkre Krisztina.

Hozzászólások