Elhunyt Alan Rickman

Rákkal küzdött a 69 évesen távozó színész

2016/01/14

A Harry Potter-filmek Piton professzoraként ismert, legegyedibb hangorgánumú színész 69 éves korában elhunyt. Alan Rickman halálhírét a családja erősítette meg.

received_2491012060986581

A gyilkos kórral folytatott küzdelem sajnos a végéhez ért. Az ismert művész az elmúlt évtizedek színházi és filmes világának óriása volt, hírnevét a Royal Shakespeare Company tagjaként szerezte magának, Angliában. Legelső ikonikus filmszerepe során a Drágán add az életed főgonosza, Hans Gruber bőrébe bújt. A pletykák szerint – az akkor 41 éves – színésznek Los Angelesbe érkezése után két nappal már fel is ajánlották, hogy játsszon együtt Bruce Willisszel.

Ezután sorra kapta a gonosz szerepeket, így ő lett a sötét lelkű Notthingam seriff az 1991-es Robin Hood, a tolvajok fejedelme című kasszasikerben. Alakításáért a legjobb mellékszereplőnek választotta a Brit Filmakadémia.  Majd a félelmetes címszereplője lett  az 1995-ös HBO-s Raszputyin filmnek, amivel Emmy- és Golden Globe-díjat nyert. Rickman nem mellőzte a romantikus szerepeket sem: még 1991-ben a Szívből, igazán című moziban eljátszotta Jamie-t, a zeneművészt, aki halála után minden nap visszatér, hogy tovább zenéljen. 2003-ban az Igazából szerelemben a hűtlen Harry karakterét formálta meg.

2001-ben neve végleg összeforrt Piton professzor karakterével, ekkor mutatták be ugyanis az első Harry Potter filmet, ahol emlékezetesen formálta meg a hol ellenszenves, hol pedig segítőkész varázsló-oktatót. 

A színészek a változás ügynökeiEgy film, egy színházi darab, egy zenemű, vagy egy könyv megváltoztathatja az egész világot.”  – vallotta a méltán híres színész.

Nyugodjék békében!

 

 

Fotó: gettyimages

 

 

Hozzászólások