Elindult az ostrom Röszkén!

Könnygázt és vízágyút is be kellett vetni

2015/09/16

Durvul a helyzet Röszkén: a bevándorlók egy csoportja áttörte a határt lezáró kerítést, a rendőrök könnygázt vetettek be ellenük.

Nem csitul a helyzet a határnál. Mióta a kormány életbe léptette a rendeletet, miszerint a határon mostantól egyetlen illegális bevándorló sem léphet át, hatalmas tömeg torlódott fel a szerb oldalon. A menekültek egy része inkább felszáll az autóbuszok egyikére, melyekkel Horvátországba juthat, sokan nem hajlandók feladni.

A bevándorlók egy csoportja nem volt hajlandó tovább tűrni a várakozást, és a határt lezáró kerítésre támadt. Azzal sem törődtek, hogy a magyar oldalon hatalmas a rendőri és katonai készültség, sőt a hatóságok vízágyúkat is bevetettek a tömeg visszatartására. Kevés sikerrel, a migránsok nem adták fel a harcot, rángatták és többször nekiszaladtak a Röszkénél lévő határátkelő helyet lezáró kaput, amit könnygázzal próbáltak hárítani az ott állomásozó szervek.

Illegális bevándorlás - Horgos

A rendőrség közleménye szerint a tömeg fél három körül agresszívvé vált, kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobálta meg a magyar oldalon álló rendőröket, majd kitörte az átkelőt lezáró kaput. A helyszínre vezényelték a TEK-et is.

A Blikk legfrissebb információi szerint az egyik migráns Molotov-koktélt készített, ezzel fenyegette a határ magyar oldalán álló rendőröket. Ezután a megvadult tömeg megpróbált az áttört kapun átjutni hazánkba, a rendőrök azonban ismét bevetették a vízágyúkat, így kissé visszaszorították a tüntetőket. Ez azonban csak ideiglenes megoldásnak tűnik, a migránsok ugyanis nem tágítanak a tervüktől, hogy a határon keresztül folytassák az útjukat.

Hozzászólások