Elindult a VOLT Fesztivál

Már a nulladik napon több ezren tomboltak a koncerteken

2014/07/02

Minden évben más és minden évben mégis ugyanazt a hangulatot adja – tegnap indult útjára a VOLT Fesztivál Sopronban. Idén rengeteg újdonsággal várják a fesztiválozókat hazai és külföldi sztárok koncertjeivel. 

Volt FesztiválTegnap délután megnyitották a 22. VOLT Fesztivál kapuit az előtt a több ezer fesztiválozó előtt, akik már a 0. napon Sopronba érkeztek. Este a Nagy-Szín-Pad verseny döntősei, többek között az Ivan and The Parazol, Szabó Balázs Bandája és a Mary PopKids lépett fel. A mai napon indul be igazán a fesztivál, a magyar zenekarok közül az Anna& the Barbies, a Quimby és a Compact Disco is zenél, de az alternatívabb stílus kedvelői a Belga koncertjére is tombolhatnak.
Lobenwein Norbert főszervező a nyitás előtt tartott sajtóbejáráson azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az idén öt nap alatt harminc világsztár és 150 hazai előadó lép színpadra. A legfontosabb újdonság, hogy a fesztivál egy nappal hosszabb lesz a brit Arctic Monkeys zenekar vasárnapi fellépése miatt.

Látogatottsági rekordot várnak most is: több mint 110 ezer fesztiválozóra számítanak. A főszervező hozzátette: a Lővér kempingben mintegy 30 ezren szórakozhatnak egyszerre, a nagyszínpad előtti “küzdőtér” 25 ezer ember befogadására alkalmas.
A nagyszínpadon a következő napokban olyan zenekarok lépnek fel, mint a Thirty Seconds To Mars, a Morcheeba, a Volbeat és a Hurts, illetve a Quimby, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, vagy a 25. születésnapját nagykoncerttel ünneplő Tankcsapda.
A szervezők tájékoztatása szerint eddig 15 ezer bérlet fogyott el, a helyszínen még lehet jegyet vásárolni. Arra azonban felhívják a figyelmet, hogy utcai árustól senki ne vásároljon jegyet, mert az így vett belépők a legtöbb esetben hamisak.

Volt FesztiválA fesztivál egyik érdekessége, hogy itt vezetik be elsőként Magyarországon az úgynevezett Green Festival kártyát, amellyel arra akarják a szervezők felhívni a figyelmet, hogy a hétköznapokban mindenki saját maga teheti a legtöbbet környezete megóvásáért. A kampány lényege, hogy a fizetéshez szükséges kártya kiváltásakor mindenki kap egy zsákot, amelybe összegyűjtheti saját hulladékát és le is adhatja azt a fesztivál területén.
Újdonság az a két és fél méter magas,16 méter széles SOPRON VOLT felirat, amelyet ismert hazai képzőművészek – ef. Zámbó István, Wahorn András, Soós Nóra, Kiss Tibor, Győri Márton, Verebélyi Diána és Szurcsik József – díszítenek ki a következő napokban, és amelyet később Sopron belvárosában helyeznek el.

Lobenwein Norbert elmondta, hogy délutánonként gyermekprogramokkal is készülnek azokra a fesztiválozókra gondolva, akik már családjukkal együtt érkeznek Sopronba. A fesztiválon ismét jelen van a Magyar Teátrumi Társaság, amely táncházzal, művészi foglalkozásokkal, improvizációs játékkal, zsonglőr- és artistamutatványokkal várja a fiatalokat a Civil faluban.

Forrás: MTI
Fotó: Sziget/Mohai Balázs

Hozzászólások