Elítélt hatástalanította a terroristát

2019/11/30

A londoni terrorista akció elkövetőjét többek közt egy olyan férfi fékezte meg, aki elítélt gyilkos volt. Büntetésének utolsó napjait töltötte, melynek keretében egy nap eltávot kapott és egy rehabilitációval foglalkozó konferencián vett részt.

A 42 éves James Ford jóvátenni nem tudja persze, hogy 2003-ban meggyilkolta a 21 éves, tanulási nehézségekkel küszködő Amanda Championt. Áldozata megfojtása után, a holttestet egy szeméttelepen rejtette el. 2004-ben ítélték életfogytiglanra, pontosabban szabtak ki neki olyan büntetést, melynek keretében legkorábban 15 év börtön után szabadulhat.

Ford önként ismerte el a gyilkosságot, és azt is közölte, hogy öngyilkosságot fontolgat. Akkor a szamaritánusokat hívta fel vallomásával, akik értesítették a rendőröket. A gyilkosság indítékára a mai napig nem tudni, azt viszont igen, hogy most szerzett egy jó pontot a mennyben.

Ford a videók alapján megmentette a késes terrorista által megtámadott egyik nő életét. Amanda Champion családja mostani tette ellenére sem tartják hősnek, s közölték: Ford nem hős, hanem ugyanaz a rongy alak, aki gyilkosságot követett el 2003-ban. „Az emberek nem változnak meg” – mondta a Champion család.

 

Hozzászólások