Eljárás indult Sebestyén Balázsék ellen

Büntetéssel végződhet a viccelődés

2014/10/03

Eljárás indul a Class FM ellen Balázsék viccelődése miatt: a Morning Show műsorvezetői az ELTE gólyatáborában történt nemi erőszak kapcsán beszélgetett és tréfálkozott. A bocsánatkérés későn jött, addigra több szervezet is panaszt nyújtott be a hatóságoknak.

balázsékAz eljárást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság indította el, miután hallgatók és esélyegyenlőségi szervezetek egy emberként zúdultak fel a rádióműsorban elhangzottak miatt.

Augusztusban az ELTE gólyatáborában az egyik szervező összevert és megerőszakolt egy hallgatót. A Class FM műsorvezetői: Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri ennek kapcsán kezdtek tréfálkozni azon, vajon mi történhetett a táborban, magát az erőszakot pedig „káreseménynek” nevezték.

„Az eljárás a rádiócsatorna egyik szeptemberi reggeli műsorában elhangzottak miatt indul, amelyben a műsorvezetők az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt nemi erőszakról szóló hírt kommentáltak sajátos módon, nagy felzúdulást keltve, és számos hallgatói panaszt generálva” – írta az NMHH közleményében, melyben arról is beszámoltak, hogy 40 napon belül megszülethet a döntés az üggyel kapcsolatban.

A Morning Show műsorvezetői először megsértődtek az őket ért vádakon, majd egy bocsánatkérő levélben fejezték ki megbánásukat a viccelődés miatt. Sőt, a Class FM egy egész hónapos kampányt indított figyelemfelhívásként a nők elleni erőszak elkerülésére.

Fotók: RTL Klub

Hozzászólások