Eljárást indítottak Gyurcsány Ferenc ellen

Illegális határátkelő lett a volt miniszterelnök

2015/09/06

Gyurcsány Ferenc szívén viseli a menekültek sorsát. Azok után, hogy befogadta őket otthonába, tegnap illegálisan átlépte a szerb-magyar határt, hogy elbeszélgethessen a bevándorlókkal, és megvitassa velük a teendőket. Eljárást indítottak a volt miniszterelnök ellen.

Gyurcsány Ferenc és családja úgy döntött, hogy átmeneti segítséget nyúlt a menekülteknek: saját házukba fogadják be őket, enni-inni adnak nekik és kimossák ruháikat. „Már korábban is kijártunk a pályaudvarokra, hogy valami ételt, ruhát adjunk a tranzit zónában várakozóknak. Vasárnap megbeszéltük, hogy segítünk egy apukán, aki gyermekeivel egyedül maradt, miután várandós felségét elvitték a mentők” – mondta a Blikknek pár napja Gyurcsány Ferenc, aki a CNN-en is adott interjút Christiane Amanpournak a témával kapcsolatban.

gyurcsanymenekult

Miután a hazánkban tartózkodó menekülteket elszállásolta, élelemmel látta el, és tiszta ruhaneműket biztosított számukra, úgy döntött, illegálisan átkel a határon, hogy a kevésbé szerencsés társaikat informálja az itteni lehetőségekről, valamint hogy megvitassák a teendőket.

gyurcsany
Rendőrök igazoltatják Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét a gyorstelepítésű drótakadálynál Röszke közelében, miután szabálytalanul átlépte a magyar-szerb határt 2015. szeptember 5-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A DK elnöke szabálysértést követett el, és lemondott mentelmi jogáról, így eljárást indítottak ellene. Viszont valószínűleg még így is sikeresnek látja expedícióját, ugyanis kiderítette, mi okozza a problémát a magyarok és a menekültek között. Ez pedig nem más, mint az ujjlenyomat kérdése. Gyurcsány úgy véli, Magyarország lehetne nagyvonalúbb is az ideérkezőkkel – ezt a kis apróságot illetően. Valamint szerinte az is fontos lenne, hogy visszaálljon a bizalmuk a magyar állam iránt, ugyanis ők nem kívánnak sem regisztrálni, sem pedig táborokba vonulni. Esetleges megoldásként a kommunikáció hiányának megszüntetését, vagyis az információszolgáltatást vázolta.

Hozzászólások