Elképesztő a legújabb plasztikatrend

A Snapchat ihlette a legújabb trendet

2018/03/01

A legújabb plasztikatrend nem csupán az internetet és minket döbbentett le, hanem a plasztikai sebészeket is teljesen kiakasztja.

A Snapchat sok-sok ember mindennapjaira hatással van, főleg azokéra, akik nagyon aktívan használják. Egyet azonban nem gondoltunk volna. Az applikációból ismert filterek divattá váltak. Sajnos nem úgy, ahogy gondolnánk. Nem arról van már szó, hogy valaki minden képére ráhúz egy-egy filtert. A legújabb plasztikatrend lett a Snapchat filter arc!

Rengetegen a telefonon lévő szépítő funkció miatt vállalják be a veszélyes beavatkozást. Hiszen ez eltünteti a ráncokat és teltebbé teszi az ajkakat is, ami rengeteg embernek tetszik, és azt szeretné, hogy élőben így nézzen ki!

snapchat1

Az amerikai depressziókutató társaság szerint ezek az arcátalakító appok csökkentik az önbecsülést és erősítik a testképzavart is. „Sajnos egy olyan pontra érkeztünk el, ahol a lányok a szűrők által átformált, szépségideálnak megfelelő, de a valósággal teljesen összeférhetetlen modellnek akarnak megfelelni. Ennek a nyomásnak a hatására folyamatosan emésztik magukat” – mondta Renee Engeln, pszichológus.

Rengeteg sebész is nagyon rossznak találja a filtereket, sokan azonban úgy gondolják, hogy ez még mindig jobb, mintha egy hírességre szeretnének hasonlítani. „Sokszor olyan kéréssel fordultak hozzám, hogy úgy szeretnének kinézni, mint például Angelina Jolie. Most legalább önmaguk szeretnének maradni, igaz, kisebb átalakításokkal” – mondta egy New Yorki-i orvos.

A plasztikai sebészek szerint az a legfontosabb, hogy felhívják a betegek figyelmét arra, hogy ezek a beavatkozások nem fogják megkönnyíteni az életüket, sőt, hosszabb távon akár kellemetlenséget is okozhatnak.

forrás

Hozzászólások