Elképesztő emlék a szívfacsaró szerelemről

Neked is látnod kell!

2015/10/15

Grúzia partjainál magasodik az a két acélszobor, amely egy tragikus és mesébe illő szerelemről szól, és fiataljainak állít emléket. A történet valós, és minden szerelmes és egyedülálló szívet könnyeikig facsar.

Rómeó és Júlia története ma is az egyik legromantikusabb, amit csak ember olvashatott a földkerekségen. Ők jelképezik az igaz, de beteljesületlen szerelmet, amiért mindenki tűzbe menne. Van benne önfeláldozás, családtagokkal megvívott harc és egy tragikus vég, ami nem a filmekből ismert happy end. Az ő sztorijuk viszont mégis csak egy kitaláció, amit Shakespeare-nek köszönhetünk. Azonban létezett két fiatal, akik a tiltások és társadalmi különbségek ellenére szerettek egymásba, de az élet szétszakította őket.

szerelem2

Erről a szerelemről szól az az elképesztő monumentális szobor, amit Batumi városában állítottak fel. “Férfi és Nő”, ez a neve annak a mintegy 8 méteres szerkezetnek, amely minden este, pontban 19 órakos eljátssza a fiatalok násztáncát, majd különválásukat. A szobrok tíz perc alatt teszik meg az egymás felé vezető utat, majd forró csókban olvadnak össze. A történet két főszereplője Ali és Nino, a muszlim fiatalember és a grúz hercegnő, akiknek tragikus szerelméről legendák maradtak fent. Mivel őket is szétválasztotta a szovjet invázió, így szobraik sem teljesedhetnek ki az összefonódásban, hanem külön válnak, akárcsak az életben.

Minden idők egyik legromantikusabb szerelmi történetének emelt szobrok 2010 óta állnak a helyükön. Öt éve már, hogy minden este egymásra találnak a gyerekkori barátokból lett szerelmesek, majd szétválnak úgy, hogy sosem lehetnek újra együtt.

Hozzászólások