Elképesztő játékélményt ígér az új Nintendo

Szuper újításokkal érkezik a legújabb Nintendo!

2016/11/07

A Nintendo múlthéten csütörtökön délután hivatalosan is bemutatta a Nintendo új játékrendszerét, a Switchet. Elképesztően jó mennyit tud! 

Korábban az “NX” kódnéven emlegetett konzol végleges neve Nintendo Switch lesz. A konzol 2017 márciustól lesz kapható. A Nintendo Switch 10 év után az első asztali videojáték-rendszer. A Wii a mozgásérzékelési technológiával, a  Wii U a tablet kontrollerrel tűnt ki a többi konzólgyártó kínálatából. Az előbbi óriási siker lett, az utóbbi pedig bukta. A Nintendo a Wii U–ból eladott csaknem 62 millió darabot világszerte. A Nintendo a Wii-ből több mint 101 millió darabot értékesített. A Switch részben a Wii-U által bevált úton halad tovább, de több lehetőséget kínál: gyakorlatilag egy platformot csinál az asztali és a hordozható konzolból.

Ezúttal a videojáték-kiadó/fejlesztő közösségek már korai támogatásukkal állnak az új Switch mögött. A Nintendo bejelentette, több mint 40 külső partnere számára biztosítja a Switchet, köztük olyan jelentős kiadók sorakoznak, mint az Activision, Bandai Namco, az Electronic Arts, a Take-Two Interactive Software és a Ubisoft. Az IHS előrejelzése szerint a Nintendo Switchből eladhatnak 2.850.000 darabot világszerte 2017-ben, ha az értékesítés március végén elindul.

Újdonságok:

1. A konzolnak saját kijelzője lesz. Ez hasonlít a Wii-U megoldásához –ahol a képernyős kontrolleren streamelhettük a játékot–, de a Switch képernyőjét bárhová magunkkal vihetjük, nemcsak a konzol hatósugarában működik.

2. Kontroller = konzol. Valószínűleg a tabletszerű képernyő tartalmazza az összes fontos hardverelemet, a tévére köthető aljzat csak egy dokkoló lesz. Legalábbis erre utal a trailerből az a jelenet, amikor a kártyán tárolt játékot bepattintják a kijelzőbe -épp úgy, mint egy Nintendo 3DS-játékot a kézikonzolba.

3. 1 kontroller = 2 játékos. Nem csak maga a konzol, a kontroller is szétlegózható két darabra. A tévén játszott játékokat egy ortodox, kényelmesnek tűnő kontrollerrel irányíthatjuk, de a gomboknak és az analóg karoknak fenntartott felületet le is csatlakoztathatjuk róla. Így egy kontrollerből kettőt csinálhatunk. Ahogy a trailerben is látható, egyszerre több konzolt is használhatunk local multiplayer játékhoz –például két kontrollerrel és egy kijelzővel négyen is játszhatunk Mario Kartot.

4. 2 x fél kontroller + 1 kijelző = hordozható konzol. A két darabba szedett kontrollert a kijelző két oldalára csatlakoztathatjuk, így egy igen kényelmes hordozható gépet kapunk, nagy méretű kijelzővel és egy asztali konzol erejével.

A Switchet a legnagyobb fejlesztők és kiadók is támogatják, többek között az Activision, az Electronic Arts, a Square Enix, az Atlus, a Bethesda, a Capcom, a From Software, a Konami és a Sega. 

Nintendo Go

Pokémon Go bebizonyította, hogy fiatalok és idősek egyaránt hajlandóak a játékra úgy, hogy elhagyják a nappalit és a nagy tv-t. A Switch nagy szerepet játszhat ebben.

Hozzászólások