Elképesztő közlekedési szabályok a világból

A közlekedés szabályai nem mindenhol ugyanazok

2017/04/11

A közlekedési szabályok még Magyarországon sem mindig egyértelműek és logikusak, azonban ha azt hiszed, hogy a tudásoddal bárhol eligazodnál, tévedsz!

Sokan úgy gondolják, hogy azzal, hogy megszerezték a jogosítványukat a világ bármelyik pontján képesek gond nélkül vezetni. A helyzet azonban az, hogy habár a közlekedési szabályok alapjai megegyeznek, akad néhány eltérés az országok között. 

1. Ha arra gondolsz, hogy Ko Samuin nyaralás közben bikiniben és tangapapucsban leveretsz a strandra, felejtsd el! Hacsak nem gyalog mennél. Thaiföldön ugyanis mindenkinek kötelező vezetés közben pólót vagy valamilyen felsőrészt hordani.
2. Érdekes ellenpélda, hogy Németországban állítólag akár pucéran is kocsikázhatsz, hiszen az autód a saját birtokod, ahol azt csinálsz, amit akarsz. Ugyanakkor nem érdemes mezítláb vezetni, mert egy esetleges balesetnél bukhatod a biztosításodat: a tanulság? Németországban kocsiban nudizni csakis cipőben!

3. Ha hozzánk hasonlóan te is odavagy minden hátsó ülésről lobogó fülű kutya látványáért, akkor jó ha tudod, hogy Olaszországban teljes biztonságban is vannak! Náluk ugyanis kötelező -lenne- bekötni a négylábú kedvenceket a közös utazások idején.

4. És ha már állatok: Massachusettsben szállíthatsz gorillát személyautóban, DE nagyon fontos, hogy az anyósülésre ülhet csak. Legalább nincs veszekedés, hogy ki vezessen.

5. Az Egyesült Arab Emirátusokban a tevéknek MINDIG elsőbbsége van: ott és úgy szötyöröghetnek az autóúton, ahogy csak jólesik nekik, te pedig várakozhatsz ez idő alatt a színarany verdádban.

6. Több forrás is állítja, hogy Oroszországban megbüntethetnek, ha koszos a kocsid. Ezt nálunk is bevezethetnék, akkor talán kevesebben gondolnák azt, hogy „majd az eső lemossa”!

7. Manilában egy érdekes szabály bonyolítja a lakók életét: úgy próbálják a dugókat mérsékelni, hogy minden nap kizárnak egy-egy rendszámvégződést a forgalomból. Hétfőn például azok nem vezethetnek, akiknek rendszáma 1-re vagy 2-re végződik, kedden a 3-4-esek esnek ki és így tovább. Mit szólnátok egy ilyenhez itthon? Vagy ne adjunk ötleteket?

8. Biztos láttatok már legalább képeket arról a kereszteződésről Gibraltáron, ahol autók várakoznak, hogy a repülő elmehessen. Na, hát ott kell egy ILYEN tábla! Mondjuk kíváncsiak lennénk arra, aki nem ad elsőbbséget egy repülőgépnek?!

9. Vannak országok, ahol szabad és vannak, ahol egyenesen tilos stoppolni. És vannak, ahol, nem érdemes felvenni stopposokat: ez a tábla arra figyelmeztet, hogy a környéken javítóintézet van. Kérjük tapossanak a gázra, ha stoppost látnak.

Forrás

Hozzászólások