Elképesztő pletyka a királyi család háza táján

Dianának bőven volt mit titkolnia

2015/01/13

Majd’ 18 évvel a halála után sem nyugodhat békében minden idők egyik leghíresebb hercegnője, Diana. Egy új, az életéről szóló színdarab kapcsán meglepő feltételezések kerültek napvilágra a tragikusan elhunyt hercegnő gyermekeiről.

John Conway brit színész rendezi a Truth, Lies, Diana (Igazság, hazugság, Diana) című darabot, ami a hercegnő életét mutatja be. Csakhogy a darabban Diana a halála napján várandós, méghozzá új szerelmétől, Dodi al Fayedtől. A rendező szerint dokumentumokkal is alá tudja támasztani, hogy Diana gyermeket várt a baleset idején.

1997-ben, Diana halálakor már felröppent a hír, hogy a hercegnő a tragikus kimenetelű autóbaleset idején várandós volt. Diana ekkor már elvált korábbi férjétől, a trónörökös Károlytól, és új kapcsolatban élt. Dodi al Fayed apja szerint a szerelmespár aznap jelentette be, hogy eljegyezték egymást és közös gyermeküket várják.

Az összeesküvés elmélete alapját éppen ez a kijelentés adta meg, hiszen Mohamed Fayed szerint nem csak ő, de a brit titkosszolgálat is tisztában volt Diana terhességével. Mivel a brit uralkodói család nem szerette volna, hogy egy muszlim vallású férfitől született gyermek rokonságba kerüljön Károly és Diana közös fiaival, ezért szerették volna eltenni láb alól a hercegnőt.

Itt még boldog családként, ám később Károly és Diana a válás mellett döntöttek (Forrás: royal.gov.uk)
Itt még boldog családként, ám később Károly és Diana a válás mellett döntöttek (Forrás: royal.gov.uk)

A darab azonban nem csak baleset rejtélyes körülményeit dolgozza fel, de egy másik, korábban is felröppent vádat is ismét napvilágra hozott. Néhány éve felröppentek olyan hírek, hogy Diana kisebb fia, Harry herceg valójában nem a hercegi pár közös gyermeke, hanem apja az akkori szeretője, James Hewitt.

A férfi a pletyka indulásakor mindet tagadott: azt állította, Diana és ő Harry születése után két hónappal ismerkedtek meg. Ám a darab kapcsán ismét megszólalt, és most már azt állítja, már a fiatalabb trónörökös születése előtt 18 hónappal viszonya volt Dianával.

A brit királyi család felháborodását fejezte ki a színdarab kapcsán szárnyra kapott pletykák miatt, de az tagadhatatlan, hogy hiába zárták le a nyomozást Diana halálával kapcsolatban, rengeteg gyanús körülmény és kérdőjel maradt, Harry pedig sokkal jobban hasonlít James Hewitt-ra, mint Károly hercegre.

Hozzászólások