Elkezdődött a Magyar Filmhét

Till Attila filmje teljesít a legjobban

2017/02/27

Elkezdődött a hazai filmek legismertebb eseménye, a Magyar Filmhét. A Cinema City Arénában rendezik meg február 26. és március 5. között.

Elkezdődött a magyar filmipar legnagyobb eseménye! A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmalkotások és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek. Idén első alkalommal 10 vidéki nagyvárosban is lesznek Magyar Filmhét vetítések, sőt országos közönségdíjért is versenyezhetnek az alkotások.  A Magyar Filmhétre a 2016. január 1. – 2016.december 31. között moziban és televízióban bemutatott filmeket lehetett regisztrálni. A benevezett filmekből a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai titkos szavazással jelölték ki az 5-5 legjobb alkotást, amelyeket 5 kategóriában (nagyjátékfilm, kisjátékfim, TV–játékfilm, animációs film, dokumentumfilm) vetítenek a Magyar Filmhéten. A kategóriákat itt lehet megtekinteni. 

 Till Attila Tiszta szívvel című filmjét az összes kategóriában jelölték, a díjátadásnál pedig Fenyvesi Zoltán a film szereplője is átadó lesz. A film, amely egy kerekesszékes bandáról szól remek kritikákat kapott. 
A filmhéten bemutatott filmeket és a programot itt találod meg. Mindenképp érdemes legalább egy filmre ellátogatni!
Hozzászólások