Elkezdődött Magyarország legnagyobb karneválja

Tegnap elkezdődött a busójárás!

2018/02/09

Tegnap elkezdődött Mohácson a méltán híres busójárás, de aggodalomra semmi ok, még nem maradtál le semmiről! Van még időd ellátogatni az eseményre!

A busójárás egy tavaszváró, téltemető népszokás, a Mohácson és környékén élő, többségükben római katolikus délszlávok, a sokácok farsangi alakoskodása, amelyet a sokácok poklade néven is neveznek, ami a karnevál szó horvát megfelelője. Idén február 8-13. között rendezik meg Magyarország legnépszerűbb eseményét. A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít, ami elsősorban a mohácsi civil társadalom, a busócsoportok, a maszkfaragók és jelmezkészítők sikere.(Ha többet szeretnél tudni a hagyományokról, ide kattintva olvashatsz róla.) Még csak tegnap kezdődött el a busójárás a kisfarsanggal, máris rengeteg érdeklődőt vonzott Mohács. A látogatók száma vasárnapra, a fő napra a 100 ezer embert is elérheti.

Úgy tűnik, hogy idén az időjárás is a mulatságon résztvevőknek kedvez, ugyanis nem jósolnak esőt az elkövetkező napokra. Ha csak most értesültél a busójárásról ne aggódj, még nem maradtál le semmiről, hiszen a vendégszerető mohácsiak egészen keddig várják a kíváncsiskodókat! Szuper ételekkel találkozhattok, leginkább a hagyományos köcsögös babbal, illetve vidám zene szól mindenhol, ami garantálja a remek hangulatot.

 

A KÉPEKET EZÚTON IS KÖSZÖNJÜK DOMBAI NOÉMINEK! 

Hozzászólások