Ellenőrizd fél perc alatt, hogy a te jelszavadat is ellopták-e!

Benne lehetsz a tízmillióban

2015/02/16

Tízmillió felhasználónevet és jelszót törtek fel az interneten, de egy biztonsági szakértő összegyűjtötte és nyilvánossá tette mindet, így aki tudja, azonnal ellenőrizze le, és változtassa meg!

Internetes fiókjaink, így magánszféránk is a hackerek folyamatos támadása alatt áll, és ha sikerül nekik feltörni a profilunkat, adatainkról pedig túl későn derül ki, hogy ellopták, könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetnek.

Szerencsére akad, aki segít is, Mark Burnett biztonsági szakértő most mintegy tízmillió feltört felhasználónév-jelszó párost tett kereshetővé egy weboldalon, így bárki ellenőrizni tudja, szerepel-e az áldozatok között.

iStock_000050437260_Medium

Használata egyszerű: kattintsunk erre az oldalra, a fenti mezőbe kezdjük el begépelni felhasználónevünket vagy a jelszavunkat, és a rendszer fél percen belül megmondja nekünk, van-e okunk félni vagy sem.

Ha igen, akkor sem kell kétségbe esni, hanem azonnal meg kell változtatni az érintett oldalakon a jelszavunkat. A kereső csak huszonöt találatot mutat egyszerre, így azért még ne könnyebbüljünk meg egyből, csak ha végigböngésztük a találati listát.

Hozzászólások