Előkerült egy videó Putyin ellenfelének meggyilkolásáról

Ez átírja az eddigi történetet

2015/03/02

Péntek éjszaka Moszkvában a nyílt utcán lőtték le Borisz Nyemcovot, Vlagyimir Putyin orosz elnök demokratikus ellenzékének vezéralakját és a rendszer kritikusát. A most előkerült felvétel átírja az eddigi feltételezéseket.

Az 56 éves Borisz Nyemcov egy 23 éves nővel sétált a Kreml mellett péntek éjszaka, mikor az eddigi hírek szerint egy autóból tüzet nyitottak rá, négy lövéssel kioltották az életét és elhajtottak. Azonban a jelek szerint mégsem így történt a gyilkosság.

Egy most előkerült videó cáfolja a rendőrség eddigi feltételezéseit, miszerint az autóból lőttek a politikusra, a felvétel ugyanis egyértelműen bizonyítja, hogy a tettes rejtőzködve várta a párt, majd, miután végzett, egy arra hajtó autóba szállt.

A hatóságok az ügy további tisztázása miatt keresik Nyemcov 23 éves barátnőjét, akit a gyilkos nem bántott, őt azonban napok óta nem lehet elérni. Pedig ő segíthetne tisztázni az egész történetet.

A Kreml persze, a putyini retorikának megfelelően cáfolt, és provokációnak nevezte az esetet, ugyanakkor tartja magát a feltételezés, hogy a háttérben valóban maga Vlagyimir  Putyin orosz elnök állhat, Nyemcov ugyanis bizonyítékokat talált az orosz hadsereg ukrajnai jelenlétére.

Ezeket publikálni is szerette volna, az orosz fél viszont szisztematiuksan és következetesen tagadja, hogy köze lenne a kelet-ukrajnai, Doneck környéki eseményekhez.

Hozzászólások