Előkerültek az elveszett képek Marilyn Monroe-ról

Ezt még nem látta a világ - Képgaléria

2014/05/29

Mint utóbb kiderült, Marilyn Monroe kifejezetten szerette, ha kamerán kívül, smink nélkül, hétköznapi ruhákban fotózzák. Ez egyfajta terápia volt a számára, amivel a folyamatos nyugtalanságát és idegességét akarta csillapítani.

53848c499f1b77a839307cac_marilyn-monroe-lost-photographs-ss03Emiatt készültek olyan felvételek, ahol Marilyn Monroe a barátaival, rokonaival, vagy igen közeli ismerőseivel pózol. Olyan fotókról van szó, ahol az elérhetetlen színésznő legalább annyira hétköznapi emberként van ábrázolva, mint bármelyik másik halandó.

Ez persze nem kedvezett azoknak, akik Marilyn Monroe-ból egy dívát, egy istennőt akartam kreálni, és ezeket a képeket emiatt igyekeztek eltitkolni a nyilvánosság elől.

A fotókat egy utazó kiállítás keretében fogják bemutatni. 2014. június 6-án lesz a megnyitó Hollywoodban. Ezután június 19-én San Franciskoban lehet majd megtekinteni a kiállítást, a Sarah Stocking Galériában. És persze nem maradhat ki a helyszínekből a „nagy alma” sem. A szervezők július 22-én New Yorkba viszik a tárlatot. A megnyitó egy elegáns állófogadással indul majd és ezután még két hétig megcsodálható lesz az összes fotó, amit még nem látott a világ.

De, hogy meghozzuk a kedvet, íme egy kis ízelítő az eltűnt képekből:

Hozzászólások