Elstartolt a Cinema City Filmünnep!

A program sorozat tematikus filmklubokkal, háttér beszélgetésekkel és sztár jegykezelőkkel várja a mozizni vágyókat

2014/10/10
Elstartolt a Cinema City Filmünnep!

Cinema City idén is megrendezi minden fővárosi és vidéki mozijában az immár hagyománnyá vált négynapos esemény sorozatát, a Cinema City Filmünnepet. Ebben az évben október 9. és 12. között teszi a mozihálózat még színesebbé a filmnézés élményét, a kedvezményes jegyek mellett tematikus filmklubokkal, háttérbeszélgetésekkel és sztárjegykezelőkkel várja a mozizni vágyókat.

A vetítések előtt október 10-én az Allee halljában DJ Sterbinszky lép fela jegyszedők helyét az ünnep alatt egy időre ebben az évben is ismert magyar színészek, zenészek és tévés hírességek veszik át. Így a filmek előtt több mint ötven hírességgel találkozhatunk a négy nap alatt, hogy csak néhány nevet említsünk: Kiss Ramóna, Gesztesi Károly, Radics Gigi, Csobot Adél, Harsányi Levente, Kulka János, Fesztbaum Béla, Simon Kornél, Cseh László, Havasi Balázs, Fluor vagy a Children of Distance tagjai.

A Filmünnep ideje alatt a jegyek 710 és 910 forint közötti összegbe kerülnek. Ebben az évben október 9-én három produkció debütál a vásznakon, ötöt pedig premier előtt láthatunk, köztük a vérbeli maffiatörténetnek ígérkező Gibraltárt, a Doboztrollok című szörnymesét, a gyermekfelügyelet komikus pillanatait bemutató Babysittinget, vagy az eddig csak a CineFesten bemutatott Van valami furcsa és megmagyarázhatatlancímű magyar filmet.
A Filmünnep alatt hat film vetítése után filmklub is lesz, ahol a témában jártas szakemberek beszélgetnek majd. Így Szabó Simon színész-rendezővel (aki a rendezvény arca is), Kovács Gellért filmszerésszel, Dudás Viktorral, Réz András filmesztétával, Schiffer Miklóssal, Kálid Artúrral és Nikodém Zsigmonddal is találkozhatnak a nézők. Három vidéki városban, Zalaegerszegen, Székesfehérváron és Nyíregyházán is sztárok kezelik majd a jegyeket, Székesfehérváron, Kaposváron közönségtalálkozóval várják az érdeklődőket, Debrecenben pedig filmklubbon vehetnek részt a mozirajongók.
161764433
„A Filmünnep programjaival szeretnénk megosztani a nagy közönséggel a mozizás élményét és négy napra a lobbikba varázsolni a filmek különleges, egyedi világát. Külön öröm számunkra, hogy ezeken a napokon nem csak premier előtt mutathatunk be mozis alkotásokat, hanem olyan párbeszéd jöhet létre a filmek készítőivel, mozis szakemberekkel, a magyar kultúra képviselőivel, amelyek a mozi élményét emelik új szintre” – mondta Buda Andrea, a Cinema City pr- és marketing igazgatója.
„Ebben az évben Szabó Simonnal is együttműködünk, mindezt többek között azért, mert a magyar film ügye és annak széleskörű népszerűsítése kiemelt fontosságú a Cinema City életében” – tette hozzá. Szabó Simon még videót is készített:
„A Filmünnep alatt a mozit, a moziba járást ünnepeljük. Számomra, mint filmes alkotó, a legfontosabb, hogy a nézők olyan környezetben lássák a produkciókat, melyeket az alkotók arra szántak, ahol az élmény és a mondanivaló a leginkább átélhető. Minden egyes moziba járásnak megvan a maga személyes élménye, amelyet a filmnézés varázslata tesz különlegessé” – mondta Szabó Simon színész-rendező. Izgalmasnak ígérkezik? (forrás: mozinezo.hu)
Hozzászólások