Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?

Aggódó anyák, tehetetlen rajongók

2015/12/16

Már nemcsak a barátai, családja és volt felesége, Claudia aggódik Gesztesi Károlyért, hanem a szakma és a rajongók is. A hétfő reggeli döbbenetes interjúja után százával érkeznek hozzá olvasói levelek, amelyek mind arra buzdítják, merjen segítséget kérni. Közben már gyerekeit is féltik tőle az aggódó anyák.

Liptai Claudia már korábban is csinált olyat, hogy szigorított a szabályokon, amikor Gesztesi képtelen volt uralkodni magán és trehányul viselkedett. A színész maga mesélt arról korábban, hogy igyekszik betartani a szabályokat, aminek Claudia is kifejezetten örült. “Karcsi nagyon szereti a gyerekeit, Pankáért rajong, hiszen az egyetlen lánya, s emellett nagyon büszke is rá. Szépen aláveti magát annak a rendszernek, amit kialakítottunk, hogy időre el kell vinni edzésre, vagy hogy valamilyen kardinális nevelési kérdésben ugyanazt képviseljük a gyerek felé” – írja a Blikk.

Gesztesi

Vujity Tvrtko döbbenten ült a Mokka műsorvezetői székében, látszott rajta, hogy nem akarja bántani Gesztesit, de megvan róla és a helyzetről a véleménye. Saját blogjában írta le vívódásait, hogy mi minden futott át az agyán abban az öt perben. Végül egy jó tanáccsal bocsájtja útjára a színművészt, akinek amellett, hogy kijár a segítség, most leginkább pihenésre lenne szüksége. Vedd ki azt az alkotói szabadságot! Vedd ki, és írd meg azt a könyvet. Életed könyvét! Nálad hitelesebben úgysem tudná más megtenni ezt, helyetted! Írd meg, és azután állj a nyilvánosság elé. Oda, ahová vágysz, ahová való vagy! Ahogy most sokan bántanak, akkor egy ország fog ünnepelni: lám, itt ez a tehetséges ember, aki padlóra került, aki felállt, aki saját példájából tanít másokat. Akivel kapcsolatban sokan mondják majd: sikerült neki!” – írja Tvrtko.

Hogy melyik utat és milyen megoldást választ Gesztesi, arról csak ő maga dönthet. Egyelőre sokan vannak mellette, akik támogatni szeretnék és számíthat rájuk a bajban. De egyre többen fognak hátat fordítani, ha nem képes uralkodni magán, ha az alkohol, vagy valami egészen más, eltávolítja a barátaitól és környezetétől. Gesztesinek nem szabad csak magára gondolnia ebben a helyzetben. Négy gyermeke van, ebből egy kislánya, Panka, Claudiával közös, aki állítólag a szeme fénye. Már csak miattuk is helyre kell hoznia az életét, nem köthet ki a lejtő alján. Egy aggódó anyuka joggal tarthatná távol gyermekét a beszámíthatatlan papától, hiszen nem tudhatja, mikor nyúl alkoholért, mikor vezet veszélyesen, egyáltalán, ott van-e a gyerek mellett, amikor annak szüksége van rá.

Gyógyuljon meg, Gesztesi Károly!

Hozzászólások