Eltitkolt fotók Amy Winehouse életéből

A tragikus sorsú énekesnő legbensőbb magánélete

2015/09/07

Nemcsak fotók, hanem ruhák, kiegészítők, hanglemezek és számtalan relikvia került elő a tragikus hirtelenséggel elhunyt Amy Winehouse életéből, amit a család hozott nyilvánosságra.

A közeli hozzátartozók szándékosan az Amy című mozi utánra időzítették az ereklyék felfedését, hiszen a család elég erőteljesen bírálta a népszerű énekesnő életéről szóló filmet. Szerintük teljesen más képet fest róla, mint amilyen a valóságban volt, ráadásul a szeretteit sem festi le túl jó színben. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy a még birtokukban lévő darabokból egy kiállítást szerveznek, hogy aki igazán kíváncsi a szenzációs hangú előadóra, az testközelből is meg tudja nézni.

A kiállítás San Fransiscoban kapott helyet, és az Amy Winehouse: A családi portré címet kapta, amely bemutatja az énekesnő korai életének legfontosabb szakaszait, gyermekkorát, a zene és a divat iránti szenvedélyét. Rokonai szerint Amy szenvedélyesen imádott főzni és ragaszkodott zsidó gyökereihez, a hagyományok megőrzéséhez.

Amy Winehouse
fotó: The Jewish Museum

A 2011-ben alkoholmérgezésben elhunyt 27 éves énekesnő utóbbi években jellemző feslett élete, kezdve a drogfüggőségtől egészen az alkohol rabságig, sokak szemében totálisan lerombolta azt a kultuszt, amit egészen addig felépített. Már nem zenei nagysága, mély gondolatisága és zseniális hangja határozta meg művészetét, hanem a botrányok, a kábultság és az egyre inkább összemenő csont és bőr test. Ezt, és a film által kialakított képet szeretné árnyalni a család a most létrejövő kiállítással, ami Amy Winehouse emberi oldalát, érző szívét és gyermeki naivitását célzott bemutatni. Itt látható többek között az a néhány belépőkártya, amit az énekesnő még karrierje elején tett félre a fesztiválok idejéről, néhány legendás, vagy általa kedvelt fellépőruha, számtalan soha nem látott fénykép és a legizgalmasabb, egy hihetetlen gazdag hangzású CD-gyűjtemény, amely mind-mind hatással volt Amy zenei világára.

A további képeket ITT nézheted meg.

Hozzászólások