Eltörték a BKK ellenőr arccsontját. Kirúgták

A támadó 6 év börtönt kapott

2016/01/11

Szilánkosra törte egy utas az egyik jegyellenőr arcát, a gyermekét egyedül nevelő nőt pedig kártérítés helyett kirúgta a BKK. A támadóját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

received_2491012060986581

Az 50-es villamosra osztottak be a kollégámmal. Az egyik utasnak sem bér­lete, sem jegye nem volt, így megbírságoltam és felírtam az adatait. Teljesen normálisan vi­selkedett, nem látszott rajta, hogy különösebben felidegesítette volna a szankció. A társam közben leszállt. Egyedül maradtam a villamoson, ezért úgy döntöttem, én is leszállok, és bevárom a kollégámat“, számolt be a Borsnak Pálfi Ildikó.

Az ellenőr ezután elhagyta a villamost és mielőtt továbbhaladhatott volna, megállította a fent megbüntetett bliccelő. Követelni kezdte a nőtől, hogy adja oda neki a bírságról szóló bizonylatokat, de Ildikó tartotta magát a kötelességéhez. Az utas válaszul akkorát vágott ököllel a nő arcába, hogy annak szilánkosra tört a csontja és meg is kellett műteni.

bkk arc
Forrás: Bors

A jegyellenőrt az eset után senki nem kereste a BKK-tól, sőt egy papírt kapott tőlük, amin az elbocsájtásáról szóló üzenet állt. Kártérítést sem küldtek neki pedig Ildikó a támadás miatt nagy problémákkal küzd: “A fi­zikai kínokon túl pszi­chés problémáim is lettek. Marékszámra szedem a gyógyszereket, és nagyon félek emberek közé menni“, mesélte.

A nő ügyvédje szerint egyértelmű, hogy kártérítés jár Ildikó ügyében, a Budapesti Közlekedési Központ azonban szűkszavúan csak annyit nyilatkozott, hogy a független magyar bíróság álláspontja szerint fognak eljárni.

Hozzászólások