Elvesztetted a fonalat?

Köss alkut a fantáziáddal!

2014/11/19

Elég sok dolgot felhasználhatunk, ami a kezünk ügyébe kerül, a kreativitásunk kibontakoztatásához. A fonalat se hagyjuk ki dekorációinkból. Segítünk! Megmutatjuk, milyen formában alkalmazhatod a díszítéshez.

Sokáig pakolgatjuk, rakosgatjuk otthonunkban azokat a holmikat, amiket nem használunk ugyan, de nem szeretnénk kidobni, mert úgy vagyunk vele, még akármire is jó lehet. Valószínűleg fonalat is találhatunk „elveszett” tárgyaink között.

Gyerekeknek, de akár szeretteinknek is kedveskedhetünk saját készítésű, egyedi képekkel. Az egyik variációhoz szükségünk lesz egy falapra vagy deszkára, illetve szögekre és kalapácsra a fonalon kívül.

Ha kiválasztottuk, milyen formát szeretnénk, rajzoljuk fel a fára, majd verjük bele a szögeket a vonal mentén. Ezután pedig kössük össze a pontokat több irányból is a fonalunkkal.

figura

Meg lehet csinálni az ellentétét is, amikor a minta lesz az „üresen” maradt terület.

ellentet

Ha feliratot szeretnénk, a képen látható változaton kívül van még két másik opció is. Korábban már bemutattuk az egyik lehetőséget, most pedig elárulunk egy másikat is. Drót alapú anyagból formáljuk meg a betűket és a szavakat, majd jó szorosan vonjuk be a számunkra megfelelő fonallal.

igykeszul

Fényforrásainkat is díszíthetjük ilyen módon. Volt már példa pingpong labdás megoldásra, de megmutatjuk azt is, hogyan lehet más anyagból égősort vagy esetleg „lámpaburát” készíteni. A lényeg, hogy az optimális méretre fújt lufira úgy tekerjük rá a fonalunkat, hogy előtte vagy közben keményítős anyagba áztattuk. Ha megkötött, húzzuk ki belőle a kipukkasztott lufit, és máris használhatjuk az égők borításaként.

feny

Keményítős megoldással más tárgyakat is készíthetünk. Íme:

kemenyito

Hozzászólások