Elvileg fogyaszt a bor!

2019/09/27

Eddig a bikini body volt a téma, most pedig arra az alakra gyúr a nép, amivel lelkiismeret furdalás nélkül tömheti a bejglit karácsonyi pulykával – persze csak a töltöttkáposzta és a halászlé belapátolása után.

Az igazán elszántak még koktéljuk kalóriáját is kiszámolnak, majd lehorgonyoznak a vodka-szódánál, hogy véletlen se borítsák fel egy hétvégi bulin a tökéletes balanszba hozott értendjüket. Jó hírünk van: kicsit szélesítheted az italozgatási skálád, ugyanis a legfrissebb kutatások alapján kényelmesen elfér rajta a bor is, mely elősegíti a fogyást.

Az már köztudott volt, hogy a vörösborban található rezveratrol nevű antioxidánsnak számos pozitív hatása van, arra viszont még csak most jöttek rá a kutatók, hogy a vörösbor szépen rendbe teszi a bél baktériumháztartását, a mikrobiomot.

Gastroenteorology Journal című szaklap tette közzé ezt a fantasztikus hírt augusztusi tanulmányai közt. A vörösbor ez alapján hozzájárul a súlyvesztéshez és az általános egészséghez is, a mikrobiom diverzitását növelve.

A tanulmány keretében egyébként vizsgálták a sör, az almabor, a vörösbor, a fehérbor és a whiskey bélrendszerre gyakorolt hatását is. A kutatásban 916 két nőtagból álló ikerpár vett részt alanyként. Közülük az egyik fogyasztott alkoholt, míg a másik nem. Az eredmények azt mutatják, hogy (sajnos) egyedül a vörösbor volt jótékony hatással a bélbaktériumokra.

 

Így történt, hogy 2019-ben most már két ital közül választhatsz, ha nem szeretnél hurkatakarós csúnyapulcsiban karácsonyozni.

Hozzászólások