Energiamezők – csodatevő helyek és kutak Magyarországon

Ősidők óta megmagyarázhatatlan gyógyulások helyszínei

2014/08/20

Energiamezők – csodatevő helyek és kutak Magyarországon

A Földet keresztül-kasul behálózzák azok az energia vonalak, amelyeknek metszéspontjai különleges erővel bírnak, összpontosulnak a pozitív energiák.   Akárcsak az élőlényeknek, a Földnek is megvan a maga érrendszere, amelyben vér helyet energia áramlik. Ahogy az egész Földön, úgy Magyarországon is megvannak ezek a pontok, helyek, melyeknek csodatevő, gyógyító erőt tulajdonítanak. Az emberek több ezer éve látogatják ezeket a helyeket, gyógyulást, enyhülést, feltöltődést keresve. Sokan hisznek a csodában ezeken a helyeken, hiszen itt ősidők óta megmagyarázhatatlan gyógyulások történtek. Ezek közül mutatunk be most néhányat.

A Majki remeteség
fotó: www.szepmagyarorszag.hu
fotó: www.szepmagyarorszag.hu

A majki műemlékegyüttes a Földet átszelő Szent György vonalak találkozására épült, ezért a hiedelem szerint nem csak varázslatos kisugárzással, de gyógyító energiával is bír. Az egykori, lebontott templom helyén a radiesztéták dupla Szent György vonal kereszteződést találtak, azaz csillag alakzatot.

Mátraverebély Szentkút
fotó: www.keptelenseg.hu
fotó: www.keptelenseg.hu

Évente körülbelül kétszázezer zarándok keresi fel a mátraverebélyi helyet csodákban, gyógyulásokban vagy lelki megerősödésben bízva. A csodatevő kút Mátraverebélytől 5 km.-re, a Cserhát egyik vadregényes völgyében fekszik.  A forrás vizének gyógyító hatásához már a középkorban is legendák fűződtek. A Szentkút tisztelete az 1600-as évek közepétől kezdődött, amikor egy néma pásztorfiú a forrás vizének hatására megszólalt. 

Fegyverneki kálvária domb
fotó: www.orczy-fegyvernek.hu
fotó: www.orczy-fegyvernek.hu

Fegyvernek Szolnoktól mintegy 35 kilométerre található. Az itteni Kálvária-domb energiaáramlását is bemérték és annak  intenzitása alapján az ország leghíresebb gyógyító dombjainak közé soroljuk ma már. A legenda szerint 10-12 napon át 2-3 órát kell tölteni a dombon ahhoz, hogy az átalakítsa az emberben levő rezgéseket.

Bükkszentkereszt
fotó: www.indafoto.hu
fotó: www.indafoto.hu

Bükkszentkereszt azon misztikus helyek egyike, ahová a emberek százai jönne évről évre, hogy eljussanak a természet különleges energiáját sugárzó köveket (Boldogasszonykövek) és fákat rejtő zarándok helyre. A  lenyűgöző kirándulóhelyet, Bükkszentkeresztet és környékét mára szubalpin gyógyhellyé nyilvánították. A helyi hegyvidéki klíma segíthet a légúti betegségek kezelésében, ugyanakkor jó hatással van a pajzsmirigyproblémákra, illetve a vérszegénységre is.

Dobogókő
fotó: www.dobogoko.utisugo.hu
fotó: www.dobogoko.utisugo.hu

A Pilis a Kárpát-medence energetikai szempontból kitüntetett helye, spirituális központja, őseink szerint az a pont, ahol “az Ég és a Föld összeér”. a Dalai Láma ugyan megmosolyogta azt a felvetést, hogy a Föld szívcsakrája a Pilisben, Dobogókőn lenne, ennek ellenére sokan úgy tartják, hogy a helyre látogatók energiával töltődnek fel, és az egészségük is megerősödik. Rejtélyes módon az ideérkezők közül azokat is hamarosan megszállja egyfajta különös nyugalom, akik semmit se hallottak a hely szelleméről, Dobogókő gyógyító erejéről.

Tétszentkút
fotó: www.karpatalja.hu
fotó: www.karpatalja.hu

A hagyomány szerint 1715: egy osztrák cs. katona, Ailert Keresztély azt álmodta, hogy fekélyes lábbetegségéből a téti erdő forrásánál gyógyul meg. Álma valóra vált. Gyógyulása után a forrás mellett egy kis kápolnát építtetett, s a Segítő Szűzanya (Mariahilf) képének egy másolatát helyezte el benne. Csodás gyógyulásának híre indította el a búcsújárásokat, s a folytatódó imameghallgatások révén vált ~ a Rábaköz népének egyik búcsújáró helyévé. A szentkúti kápolnában a csodás forrás közvetlenül az oltár alatt volt. (tudasfaja.hu, karpatalja.hu)

Hozzászólások